• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ünvan değişiklerinde ne yapılır?

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Arkadaslar merhaba kafamı karıstıran ve sormak ıstedıgım bırkac husus var

1} Bır fırmanın Cevre ıznı var ve unvan degısıklıgı yapılıyor bu durumda nasıl bır yol ızlenır neler yapılır
Cevre ıznı yok ve sadece GFB sı alınmıssa ne yapılmalıdır

2} Bır fırmanın sahıbı degısıyor bu durumda cevre ıznı var ıse ne yapılmalı Cevre ıznı surecındeyse ne yapılmalı


Cevaplarınız cok onemlı benım ıcın
 
Merhaba ünvan değişikliğinde çed gerekli değildir kararı ve emisyon ölçümünüde yeni ünvana göre güncellemek gerekir mi ?
 
Peki bu durumda tekrar proje tanıtım dosyası mı hazırlamak gerekli çünkü çed adrese alınıyor ya işlemler baştan mı olucak yoksa ünvanı değiştirmenin başka yolu var mı ?
 
@SİMGE ŞİRİN ÇED Unvan Değişikliği başvurusu yapacaksınız. Tekrar PTD hazırlamanıza gerek yok. Ancak kapasite arttıysa yenilemenizi isterler. İstenen evraklar, kapsam dışı görüşündekilerle benzer.

Kira ya da satış sözleşmesi, kapasite raporu, eski ÇED görüşü, taahhütname ve imza sirküleri işe yarar.
 
@SİMGE ŞİRİN Başıma gelen olayı anlatayım. Bir tesisimizde ÇED Gerekli değildir kararı mevcuttu. Adres değişikliği olmuştu ve dilekçe ile beraber ekine eski çed gerekli değildir kararını ve güncel adres belgesini eklemiştim. Daha sonra il çevre yeni adrese göre çed gerekli değildir belgesini vermişti. Tabi bu ilden ile değişebilir.
 
Evet arkadaşlar , biz burada ne yöntemle başvurduğumuzu ve nasıl yol izlediğimizi paylaşıyoruz ,Bu işlemlerin sonucu aynı fakat gidiş yolları İl Çevre Müdürlüğü'nün inisiyatifindedir ,İlden ile değişiklik göstermektedir.Bu hususu atlamayın lütfen.
 
merhaba bi firmamın hem ünvanı hemde vergi numarası değişti.Firma olarak vergi numarası değişikliği yapıldı şimdi tesis olarak ünvan değişikliği başvurusu yapacağım tesis bilgilerini gösterir belge kısmına hangi belgeyi yüklemem gerekiyor ve ek belgelere ne yükleyeceğim ?
 
Merhaba,

İki firma arasında satış/kira sözleşmesi mevcut ise bunu yükleyebilirsiniz. Bunun yanında iki firmanın da Ticaret Sicil Gazetesi aynı ise; ilk firmanın kapanış ve ikinci firmanın açılış dilekçesini ekleyebilirsiniz.
 
Cem bey teşekkürler fakat iki firma olarak neyi kastettiğinizi anlamadım Ltd.Şti iken A.Ş oldu firma
 
Merhaba yetkililer firma ünvanı ve vergi numarasını değiştirmek istiyor.Bu durumda lisansım iptal oluyor mu.Daha önceki konuşmalarda vergi numarası değişirse iptal oluyor diye okumuştum.Sisteme ünvan değişikliği için tıklayınca Taahhütname-Çed kararı- Sicil gazetesi- Kapasite raporu talep ediliyor.Yönetmelikteki maddeyi ekledim.Yetkililer isterse lisans sürecini yeniden başlatabilir mi.Lisansı alabilmek için çok uğraştık öyle bir riske girmek istemiyorum açıkçası.Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan yardım talep ediyorum.



Çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi bulunan işletmenin sahibi veya unvanının değişmesi

MADDE 12 –
(1) İşletmenin sahibi veya unvanının değişmesi durumunda üç ay içerisinde değişikliğe ilişkin sicil gazetesi, kapasite raporu ve mevcut çevre izni veya çevre izin ve lisans koşullarına uyacağına dair taahhütname ile başvuru yapılır.

(2) Yetkili merci tarafından yapılan değerlendirme sonucunda çevre izin veya çevre izin ve lisans sürecinin yeniden başlatılmasının gerekli görülmediği durumda, önceki geçerlilik süresi değişmemek kaydıyla belge yeniden düzenlenir.
 
Merhaba ,
Ticaret Sicil gazetenizde tescilden sonra ,

Vergi no değişikliği , unvan değişikliği ve izin lisans unvan değişikliği yollarını izleyerek sonuçlandırabilirsiniz.
DOlayısıyla izin ve lisansınız iptal olmaz. Unvan değişikliği tercihi ile hepsini çözebilirsiniz.
 
Ömer bey, fatih üstadın dediklerine ek olarak sicil gazetesinde ünvan değişikliği yapıldığına dair yüklerseniz sıkıntı olmaz. Bir de taahhütname hazırlayın; taahhütnamede önceki izin be/veya lisans koşullarına uyacağına dair olaun.
 
Üst