• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Üretim artığı

Merve Yeşildağ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2011
Firma
geri dönüşüm
merhaba arkadaşlar,
üretim artığı olan belgeleri ambalaj atık portralına işlememiz doğru mudur?
ya da sisteme ne şekilde işlememiz gerekir?
teşekkür ederim
 
Konuyla ilgili benim de bir sorum olacak.

Elimizde üretim artığı hammadde var, bunları atık kapsamında mevzuata uygun lisanslı firmaya mı göndermek zorundayız yoksa hatalı/fazla sipariş olarak satış yapabilir miyiz?
 
@Seda Yılmaz

şöyle ki tat lisanslı ve tehlikesiz atıkları toplama belgemız var.
sanayilerden ihale usulu alınan mallar var. ve bunlar üretim atrtığı naylon, üretim artığı palet gibi.. belgelerle bize veriliyor.
ben bunları ambalaj atrıkları sistemine girsem hata yaptığımı düşünüyorum sonıçta ambalaj değil.
bunları ambalaj atıkları portralına girmem gerekiyor mu?
ya da nasıl bır ıslem ızlemem gerek. hiç bir işlem yapmayım mı?
yapmasam tehlıkesız atıkları toplama ve ayırma belgemızın usullerını yerıne getırmemıs olacam bu durum ıcın kafam karıstı acıkcası.
 
Merve Yeşildağ arkadaşımızın sorusuna cevap verebilecek olan var mı? Aynı soruyu bende tekrar sormak istiyorum da.
 
üretim artıkları ambalaj değil. ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliğine göre atığın ambalaj sayılabilmesi için ürün ile birlikte piyasaya sürülmüş olması gerekir. bu nedenle de üretim artıkları tehlikesiz atık olarak değerlendirilmekte
 
@zeynp
Gülşah hanım, üstadımız güzel şekilde açıklamış. Ben de birşeyler söylemek istiyorum; mesela çoçuk bezleri üretildiğinde yan kesimleri oluyor yani üretim artığı, bunlar tehlikesiz atık kapsamına giriyor. Aynı şekilde boya fabrikaları vardır ve boya makinede kullanıldığında, boya makineden donmuş halde çıkar ve üretim artığı olarak değerlendirilir ve polip telefi olarak geçer atık kodu ise 07 02 13 atık plastik olarak tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi veya tehlikesiz atık geri kazanım lisansı olan tesisler bu tür atıkları alabilirler. Siz bu atıkları aldıktan sonra çevre bilgi sisteminden sisteme aldığınız atıkları, sattığınız ve geri kazanım sonucu oluşturduğunuz hammaddeleri beyan edeceksiniz. Bu sistem kütle denge sistemi ama sistemde sıkıntı var gibi. Ben bu atıkları ayrı bir excel tablosu var onda yapıyorum. İsteyen olursa tabloyu gönderebilirim.
 
Üst