• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Üretim tesisi çevre görevlisi görevleri

  • Konuyu başlatan Anonim (276a)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (276a)

Merhaba arkadaşlar kurumsal bir ayakkabı firmasında osgb den atanmış tam zamanlı iş sağlığı ve güvenliği uzmanıyım.Firmanın kendi bünyesine çevre görevlisi olarak geçme ihtimalim var , bu durum gerçekleşmesi durumunda tam olarak nelere dikkat edilmeli neler yapılmalı ? (not : osb de kurulu fabrika ve tehlikeli sınıfta)
 
Merhabalar,
Cem Bey'in paylaştığı bütün konulara katılıyorum ancak daha önce uzun yıllar danışmanlıkta ve sonrasında tam zamanlı olarak çalışan bir çevre mühendisi olarak firma bünyesinde işler sadece bununla sınırlı kalmıyor.

* Atıkların lisanslı firmaya gönderimini sağlamanız lazım evet doğru. Danışman olarak bunu bildirip firmayı ayarlamanız yeterli ancak firma ne zaman gelecek, yükleme için forklift ayarla, yüklemeye yardımcı eleman ayarla. Bunları koordine etmeniz gerekli.
*Emisyon ölçümlerinin 2 yılda bir yaptırılması gerekli evet doğru ancak firma organizasyonunun sağlanması, adamlar bacaya nasıl çıkacak, yüksek baca mı var vinç gerekli, tam ölçüm günü fırın/proses kapatılır onun kavgasını ver vs vs

Çok fazla örnek var ancak hızlıca iki tane yazdım. Eğer tam zamanlı çalışacaksanız iş mevzuatı aşıp koordinasyon, insan kaynağı temini gibi konulara geliyor. Bu sebeple birimlerle aranızı iyi tutup kendinize bir ekip belirlemeye çalışın :)
 
Üst