• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Uygunsuzluk tespit formu

Duygu Dilek

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Mart 2012
Firma
..
arkadaşlar merhaba
danışmanlığını yaptığınız firmalara UYGUNSUZLUK TESPİT FORMU düzenliyormusunuz? Eğer böyle bir uygulama yaptıysanız firma yetkililerinden nasıl bir tepki aldınız? uygunsuzluk tespit edildiğinde il çevreye bildirmek şartmıdır.
 
Duygu Hanım Merhaba,

Ben uygunsuzluk tespit ettiğim firmalarda uygunsuzluk tespit raporu düzenliyorum. Raporunun ekine de uygunsuzluğa ait fotoğrafları ekliyorum. iki nüsha halinde karşılıklı imzalayarak dosyalarımızda muhafaza ediyoruz. Ancak uygunsuzluğun ilk tespitinde İl Çevre'ye bildirmiyorum. Çünkü uygunsuzluğun tespitinden sonra firmalarım şimdiye kadar düzeltme yoluna gitti. Dilerim bundan sonra da öyle devam eder :)
 
cevabınız için Teşekkür ederim Gizem Hanım bende aynı şeklide yapıyorum
peki bu uygunsuzluk boyutunun derecesi önemli mi örneğin saha içi oluşan atık çamurları yönetmeliğe aykırı bir şekilde depolamak çevresel açıdan büyük oranda risk taşıyor. firma uyarıldıktan sonra herhangi bir düzeltmeye gidilmediği taktirde bu durumu il çevreye bildirmek için herhangi bir süre var mı?
 
bende bir firmama tutmuştum ve 15 gün içerisinde de çözdükleri için il çevreye bildirmedim. basit birşeydi, olayın ciddiyetini anlamaları için tutmuştum raporuda.
@Duygu Dilek
dediğiniz gibi bir sorun olur ise ciddi bir durum olarak düşünürüm. yönetmelikte de konu ile ilgili sisteme yüklenilmesi isteniyordu ancak mevcut durumda sistem olmadığı için il çevreye dilekçe ile bildirmeniz de fayda var. Şöyle birşeyde yapabilirsiniz uygunsuzluk raporunu tutarsınız, 2-3 gün içerisinde onlarda uygunsuzluğu gidermek için çalışmaya başlarlar ise onlarında fotoğrafını çekip açıklamasını yazıp ikisini birlikte gönderirsiniz. İşlem tamamlandığında da ...... tarihli uygunsuzluğu istinaden yapılmış olan uygunsuzluk düzeltme raporu ektedir dersiniz bildirimi yaparsınız.

İşletmede uygunsuzluk tespit edildiğinde, tespit tarihinden itibaren en geç otuz gün içerisinde uygunsuzluğa ilişkin raporu sisteme yüklemekle ve işletme sahibine/yetkilisine uygunsuzluğun giderilmesi için önerilerde bulunarak uygunsuzluğun giderilip giderilmediğinin takibini yapmakla, uygunsuzluğun giderildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde yapılan işlem ve uygunsuzluğun giderilmesine ilişkin raporu sisteme yüklemekle,
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Bu konuda firmaları korumaya çalışıyoruz ancak, bir denetim olsa firma aynı şekilde bizi korumak amaçlı birşey söylemez direk bizim çevre mühendisimiz var o ne derse yaparız, bize bilgi verilmedi bile derler. bence kendinizi sağlama alın. öncelikle firma yetkilisi ile son kez konuşun ve işlemlerinizi yapmanızı tavsiye ederim.
 
Günaydın Arkadaşlar,

@Emine Erdem Hanım'a katılıyorum. Her işlemin olabildiğince yazılı yapılması ve bunların arşivlenmesi konusu ilerleyen zamanlarda gerçekten çok işe yarıyor.

Ayrıca aynı yönetmelik kapsamında denetimle ilgili bir de şöyle bir madde var;
"Madde 13 - (5) Çevre Görevlisi ve/veya Çevre Danışmanlık Yeterlik Belgesi sahibi firmaların hizmet verdiği işletmeler ile Çevre Yönetim Birimi kuran işletmelerde yetkili makamca veya yetki devri yapılan kurum/kuruluşlarca uygunsuzluk tespit edilip idari yaptırım uygulanması durumunda, bu uygunsuzluğun Çevre Görevlisi, Çevre Danışmanlık Yeterlik Belgesi sahibi firma ve/veya Çevre Yönetim Birimi tarafından yetkili makama bildirilmediğinin yetkili makamca belirlenmesi halinde, Çevre Görevlisine Ek-1’de yer alan “Çevre Görevlisi Değerlendirme Formu”na, Çevre Yönetim Birimine Ek-2’de yer alan “Çevre Yönetim Birimi Değerlendirme Formu”na ve/veya Çevre Danışmanlık Yeterlik Belgesi sahibi firmalara Ek-3’te yer alan “Çevre Danışmanlık Firması Değerlendirme Formu”na göre ceza puanı verilir."
*
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@Hande Kursun bahsettiği gibi ceza puanları çok fazla, çevre görevlisinin alabileceği ceza puanlarını aşağıda belirttim. Zaten maksimum ceza puanı 100, böyle bir durum olduğunda sürekli diken üstünde olunur diye düşünüyorum. Ayrıca birde alınan puanların %30’u bağlı bulunduğu çevre yönetim birimi/çevre danışmanlık firması da almış sayılır. İş anlamında da sıkıntılar olabilir hatta direk olur diye düşünüyorum.


İşletmede uygunsuzluk tespit edildiğinde, tespit tarihinden itibaren en geç otuz gün içerisinde uygunsuzluğa ilişkin raporun sisteme yüklenmemesi.

40

İşletme sahibine/yetkilisine uygunsuzluğun giderilmesi için önerilerde bulunarak uygunsuzluğun giderilip giderilmediğinin takibini yapmaması.

20

Uygunsuzluğun giderildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde, yapılan işlem ve uygunsuzluğun giderilmesine ilişkin raporu sisteme yüklememesi.

20
[TBODY] [/TBODY]

Uygunsuzluk olduğunda; uygunsuzluk raporunu yükleyebileceğimiz bir sistem olmadığı için şuanda, il çevreye dilekçe ile bildirim yapmak en sağlıklı çözüm yolu olduğunu düşünüyorum.
daha önceki mesajımda söylediğimin arkasındayım firmaya denetime geldiklerinde uygunsuzluk tespit edilirse ve maddi cezai durum söz konusu olur ise direk olarak çevre görevlisine yüklenecektir, bize söylemedi bilgi vermedi bize 5-10 gün müsaade edin hemen çözelim denilir. siz aylarca söylersiniz sizi kimse duymaz.o yüzdende aylık raporlarda da özellikle hangi konu ile ilgili bilgi verilmiş ise çok basit önemsiz bile olsa açıklamalara yazmak şart olduğunu görüyorum.
 
Üst