• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Üzüm posası(Cibre)' nin gübre olarak kullanımı hk.

Fırat Ata

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Mayıs 2014
Firma
üniversite
Arkadaşlar konu biraz spesifik olduğu için tecrübeli arkadaşlara ihtiyacım var. Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmeliğini incelediğimde, konu ile ilgili ne yapabileceğim hakkında bir fikir oluşmadı.

Açıklayayım; danışmanlık verdiğimiz firmalardan biri 11.02.01 NACE Kodu ile şarap imalatı ve satımı yapıyor. Şarap imalatı sırasında oluşan cibreyi ise tekrar firma içinde gübre olarak kullanmak istiyor. Bununla ilgili yasal süreç nasıl, nerelerden izin alınmalı?

Özellikle benzer konularda herhangi bir çözüm bulmuş arkadaşlar, yardımcı olmaya çalışırsa çok sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Yaramamakla beraber güzel bir bilgi oldu teşekkür ederim ancak ülkemizdeki yasal mevzuata göre nasıl bir yol izlenmeli ? Benim asıl sorum bu. Yoksa analizi yaptırıp içinde ağır metal ve tehlikeli madde yok diyip bakanlığa yazı yazmak kolay ancak prosedür bu mu? Bu değil gibi geliyor bana çünkü ülkemizde en küçük ve gereksiz işlem için bile bir prosedür var, sizde biliyorsunuz ki. Ama yine de teşekkür ederim :)
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

solucanlar ile yapmış çalışmayı, yazının metot kısmında açıklama yapmış.

@ataner
valla hocam sende haklısın, ben merak ettim bakayım dedim,sayende baya birşey öğrendim.Adamlar herşeyin etinden sütten sonuna kadar faydalanıyor bizde ise kağıt üzerinde uy değerlere gerisi önemli değil,heee yok ben artı bir değer katayım dersen o daha kötü bir sürü kağıt kürek iş ve cevapsız kalan soruların ortaya çıkar.
 
@Mustafa Bolat

Yani asıl siz haklısınız keşke geri dönüşüm vb. bir çok şeye teşvik artsa da prosedür azalsa da biz çevre mühendisleri de güzel işler yapsak ancak güzel bir şey olacağında, bakanlık gerçekleşmemesi için elinden geleni yapıyormuş gibi davranıyor. Neyse bunlar uzun konular, konuyu dağıtmayayım :)

Evet arkadaşlar, konu günceldir . Gerçekten uzun süre araştırma yapmasam buraya yazıp sizin değerli vaktinizi almazdım, tecrübeli arkadaşlar konuya el atarsa çok memnun olurum.

Konu güncel arkadaşlar.

Arkadaşlar konu ile ilgili şöyle bir çözüm buldum. Belki birilerine yardımcı olur. Firma, hangi ilçede ise oranın İlçe tarım,gıda ve hayvancılık müdürlüğünü aradım, onlar bize bir üst yazı ile bunu iletirseniz, ürünün gübre olarak kullanılabilir olduğuna veya uygun olduğuna dair bir cevap yazacaklarını söylediler.

Biraz spesifik bir konu oldu ama tarım veya gıda firmalarına danışmanlık yapan arkadaşlar için kullanılabilir bir bilgi olduğunu düşünüyorum. Herkese iyi çalışmalar dilerim.
 
Merhaba ben aktif olarak birkaç yıldır üzüm cibresi (deklantör posası) kendi bahçelerinde organik gübre niyetine kullanıyorum sonuçları iyi konu hakkında ilgililer için 05330986563 telefonum
 
Üst