• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Vagon halatlarının yağlanması

Murat Gülen

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Ocak 2012
Arkadaşlar yer altı kömür madenciliğinde vagonların halatlarının yağlanması için kullanılan atık yağlar için atık yönetim planına nasıl dahil edeyim . Atık yağı zaten kullanıyorlar. Atık yağlarını vermek istemiyorlar.
 
Murat Bey. Eğer atık olarak değerlendirilen bir malzemeyi proseste insan ve çevre sağlığına etki yapacak şekilde kullanıyorlarsa yanlış yapıyorlar. Önce bunu izah edebilmeniz lazım. Ama eğer yanlış anlıyorsam lütfen açıklık getirelim; halat yağlaması sonucu mu atık yağ oluşuyor yoksa herhangi bir makine vb. ekipmandan kaynaklanan atık yağlar mı kullanılıyor bu bahsedilen halat yağlama işinde ?
 
Atık yağlar özellikle makine yağları başlangıçta sahip oldukları mineral içeriği atık yağ durumuna geldiklerinde değişen maddelerdir. Bunların içerisinde zararlı maddeler bulunması muhtemeldir. Böyle bir kullanım durumunda hem iş güvenliği hem de çevresel boyut yönüyle risk değerlendirmesi gerekli gibi görünüyor...

Atık yönetim planına ekleyip eklememek size kalmış ama sonuçta bir etki söz konusu olacaktır. Yeraltı madenleri gibi zorlayıcı koşulların hakim olduğu bir alanda fazladan zararlı etkiye sahip olabilecektir bu malzeme. Sıkıntılı bir durum...
 
Üst