• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Valilik Tespit Raporu Başvurusu

Elif Esin Yalçın

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2016
Şehir
Kocaeli
Firma
Geri Kazanım ve Ambalaj Sektörü
Herkese merhabalar. Valilik tespit raporu başvurusu için dilekçeyi hazırladım ve ek olarak GFB'yi ve Emisyon raporunu da ekledim fakat Bakanlığın sitesinde bacalara ilişkin bilgilerin olduğu Valilik Tespit Raporu formatı da mevcut. onu da doldurmam gerekiyor mu yoksa dilekçe ile bilrikte emisyon raporu ve GFB yeterli olur mu?
 
Merhaba Elif hanım,

İl müdürlükleri bu VTR tablosunu sizin doldurmanızı ister. Bunun için VTR bakanlık formatında tarih kısımları boş kalacak şekilde, emisyon raporu baca bilgilerinizi VTR tablonuza işlemeniz gerekmektedir. Dilekçe ekine VTR, Özet Rapor ve isterseniz GFB'yi dahil edebilirsiniz. Dahil etmeniz iyi olacaktır. Çünkü GFB'de tarih belirtildiği için denetim, denetim sonra belgenin onay süreci göz önüne alınacağından uzman tarafından planlama daha kolay yapılabilecektir.
 
Merhaba, diğer bacaların teyit ölçüm zamanı geldiğinde yeni eklenen bacanın da ölçümünü yaptırmış olursunuz ve eklenen bacayı il çevre müdürlüğüne dilekçe ile bilgi verebilirsiniz. Yeni eklenen baca ile beraber kapasite durumuna da bakmak gerekir. Eğer ısıl güç 1/3 oranını geçiyorsa çevre izin yenilemesi yapılır.
 
merhabalar,
Valilik tespit raporu her baca eklendiğinde yenilenmesi gerekir mi ? yönetmelikte bununla ilgili bir şey göremedim. Yardımcı olabilir misiniz ?
 
Merhaba ,

Eğer baca eklemesi yaptıysanız yenilemeniz gerekiyor. Ancak İl Müdürlüğü ile görüşme sağlayabilirseniz onlar size çözüm önerisi sunabilir.
Valilik Tespit Raporları denetim esnasında sorulmaktadır. Bu nedenle ekletmediğiniz bacadan sıkıntı yaşayabilirsiniz.
 
Fatih üstadımın dediklerine ek olarak; her baca eklendiğinde il çevre müdürlüğüne bilgi verilmesi ve ölçüm yapılması gerekir. Aslında valilik tespit raporu çevre izni yenilendiğinde veya ilk başvuru yapıldığında bacaların uygunluğunu kontrol edilmesi sonucu verilir.
 
Şöyle söyliyeyim burda geliyor memurlar izin başvurularında ölçümlere bende söylemeyi unuttum dün ölçüm yapıldı bugün aklıma geldi.
 
O zaman İl Müdürlüğü ile bir an önce görüşüp durumla ilgili bilgilendirme yapmanız gerekiyor. Kocaeli bölgesinde ve İstanbul bölgesinde Emison ölçümlerine katılım gerçekleştirmiyor il çevre.
Valilik Tespit Raporu başvurusunda kontrol ediliyor Emisyon değerleri.
 
Üst