• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Diğer Windows cihazlarda dns değiştirme - resimli anlatım

Merhaba,

Maalesef ülkece sık yaşadığımız problemlerden olan "bir siteye erişimin engellenmesi" durumları nedeniyle, DNS değiştirerek sitelere nasıl girebileceğinizi resimli olarak anlatmak istedim.

1. SAAT simgesinin yanında yer alan ağ bağlantınızın üzerine fare imlecinizin "sağ tuşu" ile tıklayıp "AĞ VE PAYLAŞIM MERKEZİ'Nİ AÇ" kısmına girin.


1.jpg

2. Açılan ekranda "Bağlantılar" kısmında yer alan bağlantı türü ve adınızın üzerine fare imlecinizin "sol tuşu" ile bir kez tıklayın.

2.jpg

3. Açılan sayfada "Etkinlik" kısmında görünen "Özellikler" butonuna fare imlecinizin "sol tuşu" ile bir kez tıklayın.

3.jpg

4. Açılan "Özellikler" sayfasında "Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)" yazan öğeye fare imlecinizin "sol tuşu" ile iki kez tıklayın.

4.jpg

5. İnternet Protokolü Sürüm 4 sayfasında "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan:" butonuna tıklayıp, kullanmak istediğiniz DNS adreslerini girin. "Çıkarken ayarları doğrula" kutucuğunu işaretleyin. DNS adreslerini Google üzerinden araştırarak bulabilirsiniz.
Güncel tavsiyem; 208.67.222.220 / 208.67.222.222 'dir.

5.jpg

Bu işlemleri tamamlayıp "Tamam" butonuna tıkadıktan sonra otomatik olarak DNS adresiniz değişmiş olacak ve erişim engeli olan sitelere de ulaşabileceksiniz. DNS değiştirdiğinize rağmen giremiyorsanız, farklı bir DNS denemenizi öneririm.​
 
Üst