• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yangın tatbikatı senaryosu

nesliy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Ocak 2011
Şehir
Siirt
Firma
Kamu
Merhaba arkadaşlar;
Elinde örnek yangın tatbikatı senaryosu olan var mı?
Ya da nasıl hazırlamam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Cevap: yangın tatbikatı senaryosu

Senaryo tamamen size bağlı. ... tarihte ... saatte falan yerde ... sebepten .... malzemenin tutuşmasından dolayı yangın çıkmıştır. İçeride mahsur kalan oldu mu olmadı mı ambulans ne zaman geldi. Kim nasıl müdahale etti ve ne kadar sürede söndürüldü. Söndürme işlemlerinde aksaklıklar ve çözüm önerileri. 1 yada 2 sayfa kadar olur muhtemelen..
 
Cevap: yangın tatbikatı senaryosu

geçenlerde bir sitede rastladığım senaryo örneğini gönderiyorum. umarım işinize yarar.

15.10.20..
ACİL DURUM TAHLİYE TATBİKATI


15.10.2009 tarihinde (Cuma günü) saat 12.25’de ............. san. ve Tic. A. Ş. fabrikasında MDF bölümünde bulunan talaşların tutuşması Yangın çıkmasına neden olmuştur.
Çalışanların çoğunluğunun yemek paydosunda olması yangının geç fark edilmesine neden olmuştur.
Yangını ilk fark eden kişi Eşref Özgüler olmuş ve Yangın alarm butonu’na basarak çalışanları durumdan haberdar etmiştir.

Yangın alarmını duyan çalışanlar Acil Durum gereği, hızlı bir şekilde fabrikayı boşaltarak Acil Durum Toplanma yerinde toplanmışlardır.
Acil Durum Yangın Söndürme ekibinden Recep Arslan, Dursun Kurt ve Vahit Civelek hemen yangın söndürücülerini alarak olay yerine koşmuşlar ve Yangına gerekli müdahaleyi yaparak yangını 12 dakika içerisinde söndürmüşlerdir.
Diğer taraftan Toplanma yerinde yapılan yoklamada Salih Yılmaz’ın olmadığı fark edilmiştir.
Kurtarma (Tahliye) Ekibi’nden Şaban Demirel, Çetin Velioğlu ve Bahattin Özmen Salih Yılmaz ’ı kurtarmak için fabrika içerisine gitmişler.
Dışarı çıkmak için hızla koşarken ayağı kapı eşiğine takılan Salih Yılmaz yere düşerek kafasını da yere çarpmış ve yaralanmıştır. Aldığı darbeden dolayı baygınlık geçirmiş ve dışarı çıkamamıştır. Salih Yılmaz’ı yerde baygın vaziyette bulan Kurtarma ekibi yaralıyı hemen dışarıya taşımışlardır. Yaralının alnındaki kan kaybının durdurulması için İlk müdahale İlk Yardım ekibi İsmail Ataseven, M. Ali Sağlam ve Hakan Karaman tarafından yapılmıştır.
Güvenlik ekibinden Nermin Yıldız Şehali Ambulans çağırmış ve 18 dakika sonra Ambulans gelmiş ve yaralıyı alarak Düzce Devlet Hastahanesi’ne götürmüştür.
Durum Şirket Müdürü Hakan Zengin’e telefonla bildirildi.
Şehirde bulunan Hakan bey 15 dakika içerisinde fabrikaya ulaşmıştır.
Toplanma yerinde bulunan çalışanlara “Geçmiş olsun” konuşması yapan Hakan bey bu gibi olaylarla bir daha karşılaşmamak için herkesin daha dikkatli olmasını istedi.
İlk Yardım Ekibinden Hakan Karaman ile birlikte Ambulansla hastaneye gönderilen Yaralı Salih Yılmaz’ın durumunun iyi olduğu tespit edildi. Ve yapılan pansumandan sonra yaralı evine gönderildi.
Meydana gelen yangın olayı Acil Durum Kriz Ekibi Hakan bey’in başkanlığında saat 15.30’da Acil Durum değerlendirme toplantısı yapılmış, yangının çıkış sebebinin araştırılması İçin Yavuz bey, İsa bey ve Musa bey’den oluşan bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.
Genel Müdür Hakan bey, Yangın sonucu meydana hasarın tespit edilmesi için Hasar Tespit Ekibinin, gerekli çalışmalara hemen başlaması talimatını verdi.
 
Üst