• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yapı Kullanma İzin Belgesi

Miraç T.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Mayıs 2009
Şehir
Hatay
Firma
Atlas Enerji Üretim A.Ş. 2x630 MWe CFPP
Merhaba arkadaşlar,

Yapı kullanma izin belgesi ile ilgili bir sorum olacaktı. Eğer işletme sahibi kiracı ise yapı kullanma izin belgesindeki yapı sahibi farklı olacağından sistemde bu sorun oluşturmaz mı? Onun yerine kira kontratını yüklesek sorun olur mu?

Şimdiden teşekkürler.
 
Bir başvurumla ilgili aynı sorun mevcut.GFB başvurusunu yaptım.Kira sözleşmesini istediler.Ancak yapı kullanma izin belgesi alındıktan sonra bina iki kez el değiştirmiş.Çevre müdürlüğü binanın ilk sahibine kadar olan bağlantıyı gösteren belgeleri istiyor.Burada önemli olan yapı kullanma izin belgesinde bulunan adres ile başvuru adresinin aynı olması.Zaten GFB başvuru belgeleri içerisinde tapu veya kira sözleşmesi istenmezken çevre müdürlüğünün kira ve satış sözleşmelerini istemesini gereksiz buluyorum.Siz başvuru yaptınız mı?Başvurunuz nasıl değerlendirildi?
 
@seelma
Danışmanlığını yaptığım bir çok firmada bu durum ile karşılaştım ve il müdürlüğünün dediği gibi ilk sahibine kadar geçen serüveni kanıtlar belgeleri ( tapu ve kira sözleşmelerini) yapı kullanma kısmına yükledim ve başvurumuz olumlu sonuçlandı. çevre yönetim genel müdürlüğünün vermiş olduğu eğitim notlarında yapı kullanmayı ek de veriğim şekilde tanımlamış. yani tapu ve kira sözleşmesini yüklemek zorundasınız.

BELGE.jpg
 
Merhabalar yapı kullanım belgesinde daha önce depo olaarak geçen bir yeri işletme binası olarak değiştirmek için ne yapmamız gerekiyor.
 
yapı kullanma izin belgesini aldığınız kuruma değişiklik ile ilgili bilgi vererek yapı kullanamdaki depo ilgili yerlerin işletme binası olarak değiştirilmesini talep edebilirsiniz.
 
işletmede 12/10/2004 tarihinden sonra yapılmış bir yapı olmadığına dair tesis yetkilisi tarafından imzalanmış taahhütname de geçen tesis yetkilisi kimdir? Firma sahibi mi? Çevre görevlisi mi? yoksa işveren vekili mi?
 
ben geçen başvuru sayfasına baktım da yapı kullanma izni istemiyordu acaba benim sayfada mı sorun vardı da istememdi bence kalktı o madde ama yanlış mı baktım acaba...
 
ya ben göremedim şimdi bir daha girip bakmaya çalıştım da sisteme giremedim sorun benim sistemde mi acaba..
 
Üst