• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yapı kullanma iznine ilişkin taahhütname

t.ozcan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Kasım 2010
Tesis yetkilileri tarafından imzalanan, 12/10/2004 tarihinden sonra yapılmış ve yapı kullanma izni bulunmayan tesislerinin olmadığına dair taahhütnamelere ilişkin çevre görevlisini yasal olarak bağlayan bir durum sözkonusu mudur? Biliyorsunuz online sistemde elektronik imza ile belgeleri imzalıyoruz. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
 
bence yükümlülüğü sadece imzanın tesis yetkilisine attırıp attırmadığı konusundadır, sizin imzanız sadece taahüdü aldığınızadır.

iyi çalışmalar...
 
aykut bey benim bahsettiğim imza e imza değil. yapı taahhütnamesindeki imzadan bahsediyorum. tesis yetkilileri imzalıyor imza yetkisi kimde varsa onlardan yani.
 
Arkadaşlar önceki konuşmalarınızda da geçtiği üzere GFB başvurusu sırasında tesis yetkililerinden istenen yapı kullanma izin belgesi olmayan tesis bulunmadığına dair taahhütname ile ilgili olarak sizlere danışmak istiyorum. Danışmanlığını yaptığınız tesislerin yapı kullanma izin belgesi olmayan yapısı olup olmadığını nasıl tespit ediyorsunuz? GFB başvurusu yaparken çevre görevlisi olarak belgelerin veya beyanların doğru olduğunun taahhütü konusunda problem yaşayanınız var mı?
 
Merhaba Arkadaşlar;
Benim bildiği şekli ile Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na yapı kullanımları haricinde ve 2004 tarihinden sonra yapı olmadığına dair taahhütte bulunuluyor. Ve imza sirküleri kimin üzerine ise o kişi tarafından tek imza ile ve garantilemek için antetli kağıt üzerine (şart değil) yapılıyor.
 
Ecrimisil ihbanamesi kendilerine beyan edilen tesislerle ilgili olarak, Hazine alanını işgal eden tesis birimlerinin yapı kullanma izin belgesi içinde bulunup bulunmadığını nasıl tayin edebiliriz?
 
benim anlamadığım bir diğer konu ise şu:
Tesis 2004 ten önce kurulmuş diyelim. Sistem sizden otomatik olarak 2004 öncesine ait belge ( fatura vb ) ve 2004 ten sonra yapı olmadığına dair taahhütname istiyor. Ancka diyelim tesis 2004 ten önce kuruldu tamma, ama tuttu 2007 de ek bina koydu. onunla ilgili bir durum yok ?

Öte yandan bu taahhütnameyi yüklerken elektronik imza atıyoruz fakat benim anlamadığım, ve bir çok kişinin de bilmeidği bir şey var. Bu imza bizi taahhütnamenin doğruluğundan mı sorumlu tutuyor yoksa taahhütnameyi gerçekten tesis yetkilisine imzalatıp imzalatmadığımızdan mı ? Eğer taahhütnamenin doğruluğundan sorumlu tutuyorsa işletmede kaçak yapı varsa bundan biz neden sorumlu oluyoruz ? Adamlar yapsın ceremesini niye başkası çeksin ? Bu konuda bilgisi olan var mı ?
 
@ECK

benim bildiğim bu taahhütnameye 2004ten sonra yapı ruhsatı ve kullanma izni olmayan yapı yoktur manasında oluyor. Çoğu il çevre eğer izinli yapı varsa 2004ten sonra bunu da o taahhütnameye ek olarak istiyorlar.

Diğeri için ise ben taahhütnameyi tesis yetkilisine imzalatıyorum ve imzamı sadece sisteme yüklemek için kullanıyorum
 
@S.Gönenç

Hocam dediğine katılıyorum. Ben de öyle yapıyorum ama kafamı kurcalayan şey, netice olarak orada bir imza atıyoruz. Yani o belgede, o taahhütnamede bir imzamız var. İşte o imza ne anlama geliyor ? İki anlama gelebilir. Birincisi " Ben buradaki içeriği kabul ediyorum, taahhüt ediyorum" İkincisi ise " Bu belgeyi şirket yetkilisinden aldım. "
Şimdi imzamızın anlamı ikinci dediğimse sorun yok. Ancak birinci dediğimse, ve bu tesis izinsiz yapı koyduysa, hiç tanımadığımız bir şirketin yapmış olduğu suça zorla ortak ediyor demektir birileri bizi. Şöyle düşünün, o belgenin altında iki imza var. Birisi ıslak diğeri elektronik. İkisi de o yazının içeriğine aitse sıkıntı var demektir. Çünkü ben eminim kaçak yapısı olan işletme sayısı az değildir. Sonuçta Çevre Görevlisi olan kişi de o belgeyi sisteme yüklemekle zorunlu bırakılıyor imza atarak.
 
@ECK

Dedğin gibi bende hep ikincisi gibi yorumluyorum. Ama birilerinin başına gelmeden öğrenilmiyor ne yazıkki bizim ülkemizde. O yüzden bekleyip göreceğiz artık
 
Daha güzeli var, İl Çevre'ler taahhütünde 2004 sonrası her hangi yılda yapılmış ve izni alınmış yapının değil de "12.10.2004'ten sonra yapı kullanma izni almış yapıların dışında yapı olmadığına dair" diye bir cümle istiyor. Buna ali cengiz oyunu denmez de ne denir? Ve bu şekilde doldurmadığınız taahhütnameler geri dönüyor. GFB red!
 
"işletmemizde 12/10/2004 tarihinden sonra yapı yapılmamıştır ve yapı kullanma izin belgesinde bulunan yapıların dışında bir yapı bulunmamaktadır." diye bir taahhüdümüz var. Ancak il çevre bunun düzeltilmesini istemiş, hatalı demiş ve GFB başvurumuz reddedilmiş. "taahhütnamede işletmede 12.10.2004 tarihinden sonra "yapı kullanım izinleri dışında şeklinde" ifade edilmiştir." diye bir ifade var. Açıklama yapabilecek var mı? Nasıl düzeltmeliyim sizce, taahhüt ederiz dememişim bu mu acaba sebep.
 
Üst