• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yardım yeni çkagilhy kapsamında firmamın yeri nedir?

Arıkan17

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Eylül 2014
Firma
Empi Çevre
Firma bana yeni devredildi.Döküm yapmak dadır firma emisyon izini alınırken İl çevre Ek 2 3.5 Sıcak Haddeleme Tesisleri olarak kapsam içine almış kapsam içindeki 3.5.1,2,3 den kapsamın diğer açılımlarından bahsedilmemiştir bahsedilmemiştir. Firmada sıcak haddeleme yapılmıyor zaten firmada elektirikli indüksiyon fırını bulunuyor.bu durumda zaten ek 2 3.5 kapsamına girmediğini düşünerek.Firma için çevre izni kapsam dışı olduğunun tespiti için il çevreye yazı yazdım.Gelen denetciler siz kapsam içinde yer alıyorsunuz neden bizi çağırdınız diye atar yapmışlar firma yetkilisine oda bana atar yapıyor. Yardımcı olur musunuz.
 
ısıl gücü nedir?
3.5 Sıcak Haddeleme Tesisleri.
3.5.1 Kapasitesi, 5 ton/gün ve daha büyük, 5000 ton/gün’den küçük olan demir veya çeliğin haddelendiği tesisler.
3.5.2 Kapasitesi, 5 ton/gün ve daha büyük, 150 250 ton/gün’den küçük olan demir dışı metallerin haddelendiği tesisler.
3.5.3 Haddeleme işlemi yapılmayan ve anma ısıl gücü 1 MW ve daha büyük olan metallerin ısıl işleme tabi tutulduğu fırınlar (tav fırınları ve benzeri).
 
kapasite raporundaki nace kodunu bi yazarmısın?

demir mi demir dışı mı (al, bakır) döküm yapıyolar?
kapasitesine göre;
ek-2 3.4 3.7 ikisi ya da ikisinden biridir.
ek-1 3,6 3,8 ikisi ya da ikisinden biridir.
 
@Kağan

Kağa bey teşekür ederim firma ek 2 3.4 girdiğini öğrendim birde firma dışardan hurda bakır pirin alarak bunları erittiğinden geri kazanıma tabi tutuluyor buradan da ek 1 8.1 tabi tutuluyor öğrendiğim kadarıyla.Yönetmeliği göre firma hem ek 2 hem ek 1 tabi ise ek 1 kapsamında başvuru yapmam gerektiğini öğrendim de. Ben şuan şunu anlamadım bir uygunluk yazısı sitiyolar biz uygunluk yazısı aldık emisyon için neden tekrar uygunluk yazısı istediklerini anlayamadım.
 
@Arıkan17 doğru analiz etmişsiniz. uygunluk yazısını neden istediklerini ben de anlayamadım. gerekçe olarak ne söyledikleri önemli. sormakta fayda var. büyük bir ihtimalle bakır geri kazanımını daha önce gözardı etmişlerdir. konu lisansa kaydığı için olabilir.
 
Kağan bey dediğiniz gibi blki geri kazanıma girdiği için lisans kon usuna girdiğini düşündüm bende.Burada yine il müdürlüü uygunluk yazısıdan bahsediyor bu uygunluk yazısı ne ile ilgili Teknik uygunluk raporu formatlarındaki tehlikesiz atık geri kazanımı formatı var onumu düzenlememi istiyor bundan mı bahsediliyor acaba
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    10.8 KB · Görüntüleme: 21
@Arıkan17

Bahsettiği uygunluk yazısı aynı uygunluk yazısı, işin içine çevre lisansı girdiği için tesisin sağlaması gereken fiziki şartları kontrol edecekler, aşağıdaki linkten bakın.. tesis küçük bir tesis ise bunda zorlanacaktır..

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Funda hanım bişeyler daha sormak istiyorum,
Bu çevre izni için firmam ek kapsamında Ek-1 (8.1) kapsamına girmekde olduğunu öğrendim ve Geri dönüşüm kapsamında bir uygunluk yazısı daha alıcam bu uygunluk yazısı Çevre lisansı kapsamında Tehlikesiz Atık Geri dönüşümü için Başvuruda bulunacak işletmelerin sağlaması gereken fiziksel şartlar var Birde Bazı tehlikeli atıkların geri kazanım tebliği için teknik uygunluk yazısı var.Teknik uygunluk yazısını çevre danışmanı olarak benim hazırlayıp il çevreye vermem gerekiyor anladığım kadarıyla Başvuruda bulunacak işletmelerin sağlaması gereken fiziksel şartlar ise firmama gelip denetim yapıcak kişilerin denetledikleri liste eksiklikleri bu fformattaki maddelere göre yapıp bildiriyorlar. bu konuyu doru anlamış mıyım bir soru bu.

Sağlanması gereken fiziksel şartlarda 3 . madde "İşletmenin girişinde atıkların kontrolünün yapıldığı kabul ünitesi mevcuttur" ibaresi var.Bu kabul ünitesinin bir standardı var. Yok ise ben şöyle düşündüm kabul sahası olarak tesisin içerisinde bir alan belirleyip tahmini 6 metre karelik bir alanı sarı boya ile çizip burası atık kabul sahasıdır yazsam iş görür mü bunu kabul ederlermi?

Sağlanması gereken fiziksel şartlarda 4 . madde "İşletmede geçidi stoklama sahası bulunmaktadır." bu stok sahasının bir standardı var mı aradım ama bulamadım bunu da. Alınan malzemeler işletmenin içerisinde üstü çatı ile kapalı olan döküm ocaklarının 4 m uzağında bir yerde biriktirilmekte.Yağmurdan etkilenmiyor geri dönüşüm için alınan tehlikesiz atıklar bulundukları yerin altı kısmı beton ile kaplı ve geçirimsiz herhangi bir sızıntı olmuyor. Dediğim gibi stok sahası standardını bulamadım bu sahayı nasıl düzenlemeliyim.

Çok uzun oldu sorular özürdilerim umarım kafa karışıklığına mahal vermeden aktarmışımdır sorularımı.Cevap atan meslektaşlarıma şimdiden çok teşkür ederim.
Saygılarımla
 
Üst