• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yardımmm Atıksuda Sülfür, Serbest Klor ve KOİ arıtımı

Aysun Kurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2011
Arkadaşlar merhaba ben yeni mezun bir muhendisim işe yeni başladım atıksuyumuzda Sülfür, KOİ ve serbest klor konsantrayonu yüksek çıktı nasıl bir arıtma yapabiliriz lütfen yardımlarınızı esirmeyin :( ve bu suları arıtıp ikinciye kullanmak mümkün mü su tasarrufu açısından iyi olur diye düşünüyorum.

Az maliyetle çok arıtım yapabilirmiyiz tecrubelerinizden yararlanmak istiyorumm

Şimdiden teşekkürler...:)
 
Cevap: Yardımmm Atıksuda Sülfür, Serbest Klor ve KOİ arıtımı

debi, atıksuyun ayrıntılı bir karakterizasyonu ve hangi proseslerden, (sürekli mi, kesikli mi?) kaynaklandığı belirtilmeden sağlıklı bir cevap vermek zor olur.
 
Cevap: Yardımmm Atıksuda Sülfür, Serbest Klor ve KOİ arıtımı

yağlı parçalar yıkanıyor yağ sökucu solvent kullanılıyor sürekli yıkama yok 12 saatte bir 2 saat yıkama yapılıyor
 
Cevap: Yardımmm Atıksuda Sülfür, Serbest Klor ve KOİ arıtımı

Merhaba arkadaslar öncelikle ilginizden dolayı cok teşekkür ederim :)

Talaşlı imalat yapan otomotiv sektörünün atıksuyu
 
Cevap: Yardımmm Atıksuda Sülfür, Serbest Klor ve KOİ arıtımı

Bu başlı başına bir tasarım ve proje işi. Üzereinde düşünülüp, analizlerin yapılıp, çeşitli öngörülerle tasarlanması gereken bir iş. Bu bakımdan, Forumdan bu şekilde yarar sağlayacağınızı düşünmüyorum. Sadece bazı literatür bilgileri paylaşılabilir fakat o da sizin probleminizi çözmez.
Arıtma firmalarıyla bağlantıya geçmenizi öneririm.
 
Üst