• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yaşam Döngüsü Analizi Hesaplamaları

Sude T.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Şubat 2017
Şehir
Erzincan
Firma
Yıldız Teknik Üniversitesi
Merhaba, tezimde bir atıksu arıtma tesisi için yaşam döngüsü analizi yapacağım bunun için SimaPro diye bir yazılım programı var ancak 5000 euro gibi bir ücret söylediler. Daha önce böyle bir çalışma yapmış olan varsa hesaplamaları nasıl yapabilirim bilgisi olan var mı ?
 
Merhaba, Yüksek lisans tezimde SimaPro yazılımını kullandım. Fakat okulumuzun desteği ile birlikte programı kendi üniversitemiz bünyesine satın aldık. Bahsetmiş olduğunuz tüm hesaplamalar yazılım programı üzerinden veriler girildikten sonra otomatik olarak yapılmaktadır. Açıkçası program olmadan hesaplama yapılabilir mi bilemiyorum.
 
Çok teşekkür ederim cevabınız için, ben de aynı şekilde yüksek lisans tezim için kullanacağım. Ancak SimaProya nasıl ulaşabilirim bilmiyorum. Ben aradım 5000 Euro fiyat söylediler. Sizin hangi üniversite idi ?
 
merhaba yaşam döngüsü analizi ürün üzerinden yapılmıyor mu atıksu arıtma tesisine yda yapılabilir mi? Bu arada eğer programı satın almayıp bir aylığına kiralarsanız 10000 TL dediler bana SimaPro için.
 
Üst