• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yaşam döngüsü - Çevre boyut analizi

Kevser OLGUN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Şubat 2018
Firma
lansinoh laboratories sağlık gereçleri tasarım sana. tic. ltd. şti
arkadaşlar merhaba,

14001:2015 denetimi için çevre boyutları listesi hazırladım fakat standartta geçen yaşam döngüsünün analize dahil edilmesi kısmını anlayamıyorum. elinde örnek analizi olup benimle paylaşabilecek var mı? yada konuyu anlayabileceğim standart harici bir dökümana sahip olan iletebilirse çok sevinirim.

teşekkürler
 
@Kevser OLGUN

Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
 

Ekli dosyalar

  • YAŞAM DÖNGÜSÜ Çevre Boyut Etki Değerlendirmesi Formu.rar
    25.2 KB · Görüntüleme: 2,422
Risk ve fırsatlar tablosunun çevre boyutları tablosundan ayrı yapılması isteniyor çünkü risk ve fırsatlar yalnızca çevre boyutları kaynaklı olmuyor.
 
@jn6zo
Merhabalar,

Çevre boyutları tablosundaki puanla (örn: olasılık*etki=risk derecesi), risk ve fırsatlar tablosundaki puanı aynı oluşturabilirmiyim ve aynı prosedürü kullanabilirmiyim?
 
@neşe çtkgl
bende bunun cevabını merak ediyorum.

Çevre Risk değerlendirmesi yapan var mıdır ?

Birde yaşam döngüsü örneği var mıdır ?
 
Aynı prosedür olsa da risk ve fırsatların yöntemi ayrıca belirtilmelidir. Bir faaliyetin çevreye olan etkileri çevre boyut analizinde değerlendirilir. Risk ve fırsatlarda ise bir faaliyetin kuruluşa etkisinin ne olacağı değerlendirilmelidir. Örnek paylaşıyorum. Fikir vermesi için bazı maddeleri bıraktım. Formatı kendim oluşturdum önerileriniz olursa sevinirim.
@Fundagül Ergüven @neşe çtkgl
 

Ekli dosyalar

  • ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ RİSK VE FIRSATLARI DEĞERLENDİRME FORMU.pdf
    606.1 KB · Görüntüleme: 725
Merhaba,
Geçen sene geçirdiğimiz denetim sonrası,
Risk ve Fırsatlar
Yaşam Döngüsü konularında eksiklik yazıldı. Bu sene denetimde kontrol edilecek. Daha önce paylaşmış olduğunuz dosyayı iletmeniz mümkün mü?
 
Fatih Bey Merhaba,

Çevre risk ve fırsatlar ile ilgili elinizde örnek dökümün var mıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Merhabalar direkt olarak risk ve fırsatlar olarak direkt olmasa da şöyle bir döküman paylaşayım belki yardımcı olur.
 

Ekli dosyalar

  • ENV_FOR-DEL_013_014_015 E-FMEA, EMS, EMP and LAWS ANALYSIS -2019.xlsx
    661.8 KB · Görüntüleme: 245
Arkadaşlar merhaba bir fikir almak istiyorum. Denetimde dış çevre analizinin tekrar değerlendirilmesi istenmiş, ekteki şekilde düzenleyerek risk ve fırsatları aldım.
Elinizde başka örnekler mevcut mu?
 

Ekli dosyalar

  • EK-E Dış Çevre Analizi .xlsx
    14.1 KB · Görüntüleme: 229
merhaba çevre analizler için riskler ; yönetim , müşteri ilişkileri, raporlama ve analizler sonrası müşteri memnuniyeti gibi konular iyi olur diye düşünüyorum
 
Son düzenleme:
Üst