• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni başlayanlar

kamu mu? özel sektör mü?

  • kamu

    Oy: 14 45.2%
  • özel

    Oy: 17 54.8%

  • Kullanılan toplam oy
    31

brcevre

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Şubat 2013
Firma
ab
http://cdn.static.isbul.net.streamprovider.net/img/contents/11kariyerplanlamanizdacalistiginizfirmaninrolu.jpg

Forumdaki herkese merhabalar,

Yeni mezun oldum. Bir adım atmam gerek ama nereye nasıl atacağımı bilemiyorum.

Bizim mesleğin iş imkanlarını kamu ve özel olarak ikiye ayırıyorum ben. Kamuda, belediyelerde iş imkanları nasıl? Ne gibi işler yapılıyor? Hem yüksek lisans yapıp hem çalışabilir miyim? Yeni mezun olanlar için kamu/belediyeler uygun bir tercih olur mu merak etmekteyim.? Birde kamuda/belediyerlede hangi birimlerde çalışılmalı?
Öte yandan özel sektöre mi yönelmeliyim, orada işler nasıl yürüyor? Birçok alan var geridönüşüm, inşaat, projelendirme,arıtma, danışmanlık ...vs. bunları eleyemiyorum kendi kafamda.

Kısacası Kamu ve Özel sektörün avantaj ve dezavantajlarını siz deneyimli meslektaşlarımdan öğrenmek istiyorum. Bunları baz alarak bir karara erişmek istiyorum.
Vaktinizi ayırıp bilgilendirme yapacaklara, öğüt-nasihat vereceklere şimdiden teşekkür ederim.
 
kamu ve belediyeler rahat masa başı işler, maaşları da dolgun. özel sektörde ilk yıllarında para beklemeyeceksin daha sonraki dönemlerde kamuda alanlardan çok daha fazla alabilirsin. bu senin ne yapmak istediğinle alakalı. ben mesela danışmanlık hiç istemedim bana göre evrak takibinden başka bişey değil zaten çevre mühendisi olarak değil çevre görevlisi olarak çalışıyorsun o yüzden ben arıtmaya yöneldim ve sahalarda geziyorum, gayet memnunum.
 
bende yeni mezun oldum özellerin hepsi deneyim istiyor bu nasıl mümkün olabilirki herkes anadan doğma tecrübelimi oluyor yahu ee biz yeni mezunuz ne yapalım şimdi :kötü: ayrıca çevre görevlisi belgesi istiyor ama bakanlık hala eğitim tarihini açıklamadı :hihi:
 
Değerli yeni mezun arkadaşlar, Çevre Görevlisi Belgesi alıp Danışmanlık yapmayı düşünenler için bu sektörle ilgili naçizane düşüncelerimi paylaşmak isterim. Çevre Görevlisi Belgesi aldınız ve Danışmanlık firmasında işe başladınız. İşverenin bakış açısı size her zaman şu olacaktır: "Bu iş yapılamayacak bir iş değil, piyasası zaten belli hatta bu işi şu fiyata yapanlar bile var." Siz de bazı sebeplerden dolayı çalışmaya mecbur olduğunuz için ve meslek hayatında tecrübe edinmeniz gerektiği için bu şartlarda çalışmayı kabul edeceksiniz. Benim bu aşamadaki arkadaşlarıma tavsiyem kesinlikle Çevre Danışmanlığı ile kendilerini kısıtlamamaları. Çalıştığı firmanın diğer yaptığı işlerle de fırsat buldukça ilgilenmesi ve öğrenmesi ilerideki meslek hayatında daha belirleyici olacaktır. Çevre Danışmanlığının halihazırda yönetmelikler üzerinden yapılan bir iş olduğu ve siyasi şartlarla değişme ihtimali kuvvetli olduğundan donanımlı olmanız faydanıza olacaktır. Ben yapılan işin sanılan kadar kolay olmadığı ve %80 oranında emeklerin maddi anlamda karşılık bulmadığı kanaatindeyim. 2 yıllık bir Çevre Danışmanı olduğunuzda alacağınız maaş mevcut şartlarda 2000-2500 civarıdır. ( İyimser bir olasılıktır ) Kısa ve Öz olarak İyi bir Çevre Danışmanı olmaktansa iyi bir Çevre MÜHENDİSİ olmanın yollarını aramalısınız.
 
Ben daha okulu bitirmedim ama birkaç sorum olacak. Yüksek lisans önerir misiniz? Yüksek lisans yaparsam ne üzerine yapayım? Yurt dışında iş imkanları biraz daha fazla mı?
 
Üst