• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni işe başlayan çevre mühendisi/görevlisi

Panzerfaust

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Aralık 2012
Arkadaşlar Merhaba

Ben bu sene mezun oldum sonunda iş bulabildim.(çevre danışmanlık firması)
lakin ne yapacağımı bir işe nasıl başlayacağımı hiç bilmiyorum neredeyse 1 aydır yönetmelik okuyorum sanki hiçbir işe yaramıyor :) benim kanaatim bir iş ancak tecrübe ile yapılan hatalar sonucunda öğrenilir.

siz değerli çevre mühendisi arkadaşlarım sizce bişiler öğrenmek adına faydalı bir çevre mühendisi olmak adına ne yapabilirim. yazdıklarınız benim gibi işe yeni başlamış ve başlayacak arkadaşlara faydalı olacaktır.
 
bende yakın zamanda başladım ilk başlarda yönetmelik okumaktan fenalık geçirmek üzereydim. fakat okumakla iş bitmiyo, sahaya çıkıp okuduklarınızı bide yerinde görmek uygulamak gerekiyor, işin zevki işte o zaman anlaşılıyor. Sahaya çıkıp takıldığın yerlerde yönetmeliğe bakmak daha kalıcı olmasını sağlıyor..
 
arkadaşlar hayırlı olsun. yönetmelik okumanız doğrudur. En önemli okumanız gereken yönetmelik çevre izin lisans yönetmeliği tesislerinizin kapsamlarını iyi tespit ettikten sonra bakanlığın
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

adresinden fiziksel şartların uygunluğunu kontrol edin.
onun dışında çevre mühendisleri odasının verdiği ajandada yükümlülük takvimi var o takvime göre tesislerinizi değerlendirebilirseniz yolu hemen hemen yarılamış olursunuz.

zaten diğer gerekli doküman ve bilgiler forumda paylaşılmaktadır.
 
@Panzerfaust
Öncelikle hayırlı olsun ve Allah daima yolunu açık etsin. İş yönetmeliği okumakla bitmiyor. Firmalarınızı ziyaret edin ve ne iş yaptıklarına bakın. Çevre danışmanlıkta veya gdt ve tat firmasında çalışan mühendis olsun firmanın ne iş yaptığını bilmeli. İşçiler kişisel koruyucu donanım malzemeleri kullanılıyor mu, yangına karşı önlem alınmış mı bunları takip etmek gerekli. Mesela lisanslı firmalarla çalışıldığında onların lisanslarının birer örneklerini alıp dosyada muhafaza edilmesi gerek. Aylık değerlendirme ve iç tetkik tutanakları hazırlayın ve bunların takibini yapın. @Bilal Efe Aydın arkadaşımızın dediği gibi fiziksel şartları kontrol edin. Herhangi bir belge veya doküman ihtiyaç olduğunda paylaşırız. Yani kısacası yönetmeliğe iyi hakim olun ve firmanın bütün ayrıntılarını inciği ve cıncığına kadar herşeyi irdeleyin.
 
@Panzerfaust


Firma konusu nedir burada paylaşırsanız üretimi ile ilgili size yönlendirebiliriz. kapsamında emin olmadığınız tesisler olabilir bunun içinde dilekçe ile il müdürlüğüne başvurabilirsiniz ekine elinizde olan bilgi ve belgeleri ekleyin çed görüşü kapasite raporu vb. ;)
 
@Bilal Efe Aydın

örnğin danışmalığını yaptığımız 450m2 alanda emprime baskı yapan bir firma var firmanın kendi bünyesinde günlük 100 m3 lük hacmi alacak bir arıtma tesisi var fakat dkkr ruhsatı yok ( bu firma olsa olsa ek 2 dedir fakat neresinde :/ )
 
Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun. Sana yapabileceğim en büyük güzellikten bahsedebilirim. Şu ki; ucu bucağı olmayan, bir gün doğru dediğine sonraki gün yanlış diyebileceğin, bazı firmalara aldığın izinleri başka bir ilde aynı şekilde almaya çalışırken tamamen ters bir yol izleyebileceğin, belki seninle aynı okul-yaş vb. olup da tek farkının devlet kurumunda "MEMUR-mühendis" olması dolayısıyla kaprislerini çekeceğin,, gün gelip sıklıkla yaptığın iş ile aldığın parayı sorgulayacağın, çalıştığın yerdeki belki de ilkokul mezunu patronun bitmek bilmeyen istek-egolarıyla uğraşacağın, dün Çevre İzni almak için gece-gündüz çalıştığın yerin bir anda değişen yönetmelikle kapsam dışında kaldığını görebileceğin bir sektöre tekrar hoşgeldin. Yazdıklarımı kişisel algılamayacağını umarım. Saygılarr.
 
Herkese merhaba. Öncelikle yeni işe başlayan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum. Ben de pazartesi günü ambalaj atığı toplama ayırma ve plastik geri dönüşümü yapan bir firmada işe başladım. Halen danışmanlıktan hizmet alınıyor, anca kısa süre içinde çevre ile ilgili bütün işlere ben bakıcam. Aylık hazırlamam gerekenler nelerdir? Özellikle bildirim yapmam gereken konular neler? Kısaca bi özet geçebilirseniz çok sevinirim. Bu konularla alakalı çok bilgim yok, çünkü daha önce İSG Uzmanı olarak çalışıyordum. Çevre mühendisi olarak ilk işim. Şimdiden teşekkürler.
 
Tekrar merhaba arkadaşlar. Elinizde ambalaj atıkları hakkında çalışanlara verebileceğim bir eğitim var mı acaba? Varsa bir örnek olması için paylaşabilir misiniz?;)
 
İyi akşamlar :) ben 3. sınıf öğrencisiyim ve okuldan firmalar tarafndan yapılmış hazır çed raporlarını alıp sunum yapmamız istendi ama ben nerden bulabilirm arkadaşlarım bir kaç firmaya görüştü veremeyiz etik değil falan demişler ve raporları vermemişler ne yapmalıyım daha önce çed sunumu yapan yada bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardım edebilir mi ?
 
arkadaşlar yakın zamanda iş görüşmesine gidicem danışmanlık firmasına: bu alanda işe yeni başlayanlar ne kadar ücretle başladınız: ne talep etmeliyim sizce? tecrübem yok:
 
Ne yazıkki talep etmenize müsade etmezler. firmaya göre, bulunduğun şehire göre 1000-1300 arası yanılmıyorsam.
 
O aralığı 1000-1500 arası tutmalısın bence bulunduğun şehir ve firma tabiki çok önemli. Çünkü burada sigortanı düşükten yatırmaları gibi bir istek olabilir dikkatli ol. Bunlar sadece çevremden duyduklarım, karar senin.
 
Üst