• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni işe başlayan için iç tetkik raporu oluşturma

S. GÖÇ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Mayıs 2016
Firma
bülent ecevit üniverstesi
tat prosesi için hazırladığım iç tetkik raporunda atık yönetimi kısmında

İşletmede üretim, ofis ve idari bölümlerde;

-15.01.01, 20.01.01 kodlu kâğıt-karton atıklar
-15.01.02, 200139 kodlu plastik atıklar
-20.03.01 kodlu evsel atıklar
-18.01.03 kodlu tıbbi atıklar
-08.03.17 kodlu baskı tonerleri
-20.01.40 kodlu metal atıklar
-16.01.03 ömrünü tamamlamış lastikler

belirlediğim genel atıklar bunlardır. ayrıca tesis dışında belediye konteyneri bulunmakta ve tesiste jeneratör bulunmamaktadır. prosesten çıkan atık yok gelen tüm ambalaj ve tehlikesiz atıklar satılıyor. atık yönetim planı ve atıklara ilişkin beyan kısmını düzenlemek için herhangi bir belgeye ihtiyacım varmı? ek olarak benden önceki çevre mühendisinin iç tetkik raporu ortalıkta yok. aradığımda ise sana yardımcı olamayacağım dosyada olması lazımdı dedi. bana ve çalıştığım yere ne gibi zararı olabilir.

ayrıca iç tetkik raporunu kendi arşivimizde saklamamız yeterlimi? il çevreye yada sisteme yüklememiz gerekli mi?
 
iç tetkik raporu dosyanızda bulunmalı, bir yere sunulmuyor.Zira denetim esnasında en çok incelenen ve en yüksek ceza puanı yazılan hususlardan bir tanesi iç tetkik raporudur. Bu yüzden ivik divik denetçi gözüyle yazmanızda fayda olduğunu belirtirim.
 
tesiste atık yağ oluşumu yok. işçilerin yemekleri hazır geliyor. anlaşmalı olduğumuz herhangi yemek firmasıda yok. evde kendileri yapıp geliyorlar. evsel atıklarıda belediye konteynerı var. oluştuğunda oraya atılıyor. atık yağ beyanı, atık yönetim planı bunlar için fikir verebilirmisiniz.
 
bağlı bulunduğunuzu il müdürlüğü ile görüşüp durumu onlar ile netleştirebilirsiniz. Belki taahhüt isterler, belki bir firma ile anlaşmanızı isterler. İnisiyatif doğrultusunda hareket edersiniz. Her il müdürlüğünün tespiti farklı oluyor.
 
Üst