• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni Kapasite Kriterlerinin Hesabı ile Üretimde Artış Gösterilmesi

Eda Gökgöz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ağustos 2018
Şehir
İstanbul
Firma
Bilgi Çevre Mühendislik
Merhabalar
Firmamın üretimde artışı yok, makine artışı yok hatta çalışan sayısında azalma var. Haziran 2020’den itibaren 8 saat 300 günden hesaplanan kapasite raporları 24 saat 350 günden hesaplanıyormuş. Üretim kapasitesi doğal olarak 3 katı kadar artmış oluyor. Bu zoraki kabul ettiriliyor. Şimdi kapasite raporu güncellenen her firma için ÇED Çevre İzni revize mi gerekecek sorusu kafama takıldı ki bu çok saçma olur. Bu durum nedir görüşlerinizi rica ediyorum.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Eda Hanım,

Biz de aynı durumu yaşadık ve maalesef tüm süreci yenilettirdiler. ÇED ve Çevre İznini bu durumda yeniliyorsunuz. Çevre İl Müdürlükleri de bu durumun farkındalar
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Burcu B.Merhabalar, ÇED'i etkileyen bir kapasite artışı mı olmuştu? Çed yenilendiği takdirde yine çed kapsam dışı yazısı mı aldınız ? İlk defa yapacağım nasıl bir süreç ilerliyor ,memurlar tesise mi geliyor yoksa evrak başvurusu üzerinden mi değerlendiriyorlar ?
 
Merhabalar,aynı durum benimde başıma geldi fakat ben TSO dan bir yazi talep ettim ( kapasite artışının tesisten kaynaklı olmadiginin hesaplamayla alakali yapilan degisiklik nedeniyle tesisin herhangi bir yükümlülüğü olmadigina dair) bu yazının ekine de hesaplamanin degistigine dair yonetmeligi ekledim il müdürlüğüne sundum yenileme sürecine ihtiyaç duymadilar.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Hüsamettin Selçukmerhabalar, benim de plastik üreticisi firmamın kapasitesi 8 saatten 24 saate hesaplanınca arttı. çevre izin yenileme sürecindeydim. memurla görüştüm ve biz bunu biliyoruz kapasite artışı olarak yenileme yapmanıza gerek yok dedi. zaten kapasite raporu yenilerken de taslak aşamasında sanayi odası ile görüştüm, kapasite raporuna ibare eklediler. hiçbir sorun yaşamadım.
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    158.8 KB · Görüntüleme: 63
Kapasite raporları hazırlanırken 24 saat vardiyalı çalışma kabul ediliyor ama gün 300 aşırı saçma. Amaç non-stop tesisisin çalışabilir yıllık kapasitesini bulmak. 24/365 olmalıydı hesap. Ayrı taahhütle de işletme kendi kapasitesini bildirmeliydi. Zaten periyodik yenilenen bir rapor. İstersin geçmiş üretim verilerinin bakarsın taahhütü aşmış mı. Bu hesap yanlışın da yanlışı ne tesisisin gerçek kapasitesi ne de işletmenin gerçek üretim kapasitesi.
 
arkadaşlar firmamda daha 4 adet CNC torna tezgahı vardı. yeni çıkan kapasite raporunda 10 adet olacak. çevre izin yenileme işlemi yapmam gerekir mi?
 
Anonim (5d68)Merhaba,

Çevre İzin Lisans Yönetmeliği Madde 11'de "4) İşletmenin toplam üretim ve/veya atık tüketim kapasitesinin en az 1/3 oranında artması veya artış miktarının EK-1’de bulunan liste kapsamında yer alması," maddesi yer almaktadır. CNC torna tezgahlarınız mevcut kapasitesini artırmıyor ise (kısacası darboğazı CNC torna tezgahlarınız etkilemiyor ise) Çevre izin yenileme işlemi yapmanıza gerek yok. Fakat üretiminizi 1/3 oranında artırması söz konusu ise mevcut izninizi yenilemeniz gerekmektedir.
 
Üst