• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni kurulan danışmanlık firmaları hk. bir sitem...

Göksel Kurtuluş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Kasım 2009
Firma
Sağlık Kurumu
Merhaba arkadaşlar, aşağıda bir mail grubunda yazılmış sitemi aynen yayınlıyorum (yazan kişinin ismini vermiyorum). Açıkçası ben yazılanlara katıldığımı belirtmek isterim.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Çevre mühendisleri sınavsız belge alsın görüşünü savunmuştum, yönetmelik
değişmeden önce. ancak şuan hata yaptığımı görüyorum.


üstelik bu donanımla (!) yeni mezun arkadaşlarımız hemen danışmanlık
kuruyorlar. sağdan soldan toplama bilgilerle hizmet veriyorlar bir
şekilde(?)


çalıştığı yerin proses özetini istemekten tutun da zaten mevzuatı okusa
bulacağı bir çok şeyi burdan soruyorlar.


bu aslında çevre mühendisliğinin sorunu değil, malesef yeni nesil genel
olarak böyle. galiba internetle alakalı. kolaycılığa iyice alıştırdı
insanları.


tabiki tecrübesizliğin verdiği bir acemilik olacak ve size yardım edeceğiz.
ama yardım etmek sizin işinizi sizin yerinize yapmak değildir.


benim bu tarz gruplardan anladığım paylaşım mevcut durumdan çok farklıydı...

------- ------- ----------
Çevre Mühendisi
 
Cevap: Yeni kurulan danışmanlık firmaları hk. bir sitem...

Bir söz bu kadar iyi söylenir. Kim söylediyse ellerine sağlık
 
Cevap: Yeni kurulan danışmanlık firmaları hk. bir sitem...

bende eklemek istiyorum gördüğüm şeyi. bir danışmanlık firması biliyorum. kurucular 3 tane çevre mühendisi (yönetmelik gereği)

1. mühendis okulu bitirdikten sonra 5 yıl kafe işletiyor. daha sonra babasının "ben seni bunun için mi okuttum" demesi üzerine kızıyor serbest mühendislik yapıyor. aldığı işleri hep başka firmalara yaptırdı kendi mühendislik becerisi olmadığı için bir tane iş yapmadı. 5 yılda bu şekilde çalıştı. mesleği hakkında hiçbir bilgisi yok. tek bildiği yönetmelik ezberlemek.
2. mühendis okulu bitireli 10 yıl olmuş ama mesleği gereksiz görüp bilgisayar işi yapmış.
3. mühendiste aynı şekilde 11 yıl ilaç mümessilliği yapmış.

yani 1. mühendis neyse de diğer 2 mühendise çevre mühendisi nedir diye sorsanız cevap alamazsınız. o derecede yani. bu kişiler il çevre müdürlüğünden bazıları ile iyi geçinerek (türkçesi yalakalığını yaparak) bir takım işlerini götürüyorlar.

zamanında mesleğimize değer vermeyen insanlar ve mesleğimizle ilgili hiçbir bilgisi olmayan insanlar sırf diploma ile danışman oluyorlar. bu firma bir arıtma tesisi işi aldı ve eline yüzüne bulaştırdı işveren kovdu en sonunda. bu firmanın yaptığı sadece yazışmalar ve adı danışman firma. tüm işlerini yanlarında çalışan 2 genç mühendis arkadaşım yapmakta. onlarda yeni mezun oldukları için eksik kalıyorlar. ben çok kızıyorum böyle şeylere. kişi ne olursa olsun önce mesleğine sahip çıkacak. sahip çıkmadığı mesleği yapmayacak.

ayrıca ben o kişilerden biriyle geçen sene tartışmıştım çevre mühendisliği üzerine. herkesin içinde mesleğimizi küçük düşürücü laflar sarfettiği için. tabi karşılığını almıştı benden. şimdi gelmiş bu kişiler bu işten ekmek yiyor.

bence herkese danışmanlık vermeleri çok yanlış bir uygulama.
 
Cevap: Yeni kurulan danışmanlık firmaları hk. bir sitem...

bence haklı tarafı oldugu kadar haksız tarafıda olan bır eleştiri olmuş

her yeni mezun arkadaşımın aynı şekilde davranış sergilediğini düşünmüyorum
yeni mezun olmuş ve danışmanlık şirketi kuran arkadaşlarım var ve gayet müşterileri memnun bir şekilde çalışma sürdürüyorlar

ikinci bir konu ise unutulmamalıdır ki akşam yatıyorum sabah kalkıyorum yönetmelik revizyona girmiş ve bir
çok anlam kargaşası içinde olan cümleler var ve bunları sadece okumakla anlamalarını beklemek bence yanlış olur,

birde bir konu açmıssa yeni mezun veya değil hangi konuda olursa olsun amacımız yardımcı olmaksa bence yardımın ne için veya nasıl olduğu ile ilgili iyi veya kötü düşünerek değil yardım etmek istediğiniz için yapın veya yapmayın zorlama yok

eger burası bilgi paylasım portalı değilse ozaman ne anlamı var forumun

nacizane düşüncemi söyledim saygılarımla
 
Cevap: Yeni kurulan danışmanlık firmaları hk. bir sitem...

Tecrübesizlerin de tecrübe kazanacağı bir konu bence bu danışmanlık işi. Bilmeyenler bilenlere birşeyler soruyorsa öğrenmek içindir. Bunu da takdir etmek lazım. Mesleğini seven ve yapmak isteyen mühendisin yapamayacağı bir iş değil. Bu işi sadece tecrübeliler yapacaksa, tecrübesizler ne yapacak.
 
Cevap: Yeni kurulan danışmanlık firmaları hk. bir sitem...

@sguler84

Hadi diyorum bu meslek içinde olmayanlar gereksiz ve komik laflar sarf ediyorlar çünkü bilmeden konuşuyorlar.Peki o arkadaşlar bu meslekten para kazanırken kendi yaptığı işi neden küçük düşürücü konuşur hiç anlamam..

İnsanlar çalışırken yaptığı işlerle alakalı sinirlenebilirler..Herkes sinirlenir..Ama direk olarak mesleğe hakaret etmek farklıdır.

Hayır mecbur da değiller ki bu işi yapmaya..Duyan da çok paralar kazanıyor çevre mühendisleri zanneder..Memnun olmayan bu işi bırakmalı..Bu iş zevkle yapılmadıktan sonra aynı ücrete başka bir işte de çalışılabilir..Hiç zorlamaya gerek yok..
 
Cevap: Yeni kurulan danışmanlık firmaları hk. bir sitem...

kapitalizm nedir arkadaşlar?? sadece bu sektörde değil ki bu. savaşlar neden çıkar? örneğin ırak'ı yerle bir ettiler bence sadece tekrar yerleşim kurabilmek, yeni sektörler türetmek, inşaat sektörünü coşturmak, vs vs. sadece savaş sonrası yapılan arıtma tesislerini bir inceleseniz kimler nasıl ne kadar paralar kazandı şaşırırsınız. şimdi bakanlık şu veya bu sebeple böyle bir sektör yarattı. belki çevre adına kontrollü bir bilinç yaratmak için yarattı veya belki bir sektör yaratmak için. farketmez. dolayısıyla elbette bir çooook insan firma kurup para kazanmanın telaşına düşecekti. şimdi istediğimiz kadar yeni mezun olmayı, fırsat bilip hemen firma kurmayı veya çok düşük fiyatlara bu işi yapan firmaları eleştirebiliriz. peki özellikle Türkiye'de acaba denetim olmazsa kimler neleri sömüregelmiştir? denetim olmaksızın işin hakkını vererek dürüstçe çalışacak insanlar olduğu gibi malesef bizim insanımızda tam aksi de var. bu durumda ne kalıyor geriye? doğru, tarafsız, çıkarsız, rasyonel bir denetim mekanizması. acaba adam gibi denetlense bu firmalar, firmaların hizmet götürdüğü sanayiciler, o zaman da acaba bu fiyatlara iş yapılabilir mi? bir aralar şöyle bir düşüncem vardı: 1 sene bir sürü çapulcu firma çıkar, sonra düşük fiyatlar yüzünden hele bir de denetim geçirip çuvallarlarsa piyasa temizlenir ve iyi firmalar kalır diyordum. fakat şimdi görüyorum ki kapanan kadar açılan yeni firma olacak, bunların bazıları iyi iş yapacak (ki o fiyatlara iyi iş mümkün değil, işsiz kalacaklar) ama çoğunluğu ucuza mesleği satacaklar. biliyor musunuz sanırım firma kurmamak bir yerde maaşlı çalışmak, mesleğe daha çok prestij kazandırıyor.
 
Üst