• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni mezun iş arama ve başvurusu, sertifikalar....

kadir kurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ocak 2012
Firma
İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Akdeniz üniversitesi Çevre Mühendisliğinden yenı mezun oldum hemen mezun olur olmaz askere gittim ve tamamladım. 2 aydır çevre mühendisliği mesleğimi yapabileceğim bir iş bakıyorum. sizlere şu konuda sorularım ve yardıma ihtiyacım var.

1. yenı mezunum iş tecrübem yok kendı mesleğimde ticaretle 10 senedir ugraşıyorum. stajlarımda edindiğim bilgiler ve hocalarımın bana katsı çok büyüktür. çok iyi bir ingilizce bilgisine sahip degilim. iller bankası 5. bölgede büro stajımı yaparken antalyada içme ve kanalizasyon alt yapı projeleri hazırladım gerekli kontroller ve resmi yazışmalar yaptım. kendı bünyenızde yada çalıştıgınız şirketlerde yenı mezun çevre mühendisini yetiştirmek isteyen kuruluşlar varsa benı yönlendirirsenız çok sevinirim.

2. iş başvurusu yaptığım her şirkette çevre görevlisi sertifikası ve C sınıfı İSG belgeleri istenıyor.
iş bulabilmem için kesınlıkle bu 2 belgeliyi almalıyım mı ? birde bunun maddi tarafı var imkanım fazla yok.

3. ben çevre danışmanlık firmalarında veya iyi bir şirkette iş başlamak istiyorum mesleğimi yapmak istiyorum kendımı mesleğimde en üst seviyelere gelmek istiyorum bunun için ilk başka hangi sertifikaları almalıyım eğitim sertfikaları var hangisini ilk başta almam benım için yararlı olur. bu noktada sektör belli olsa almam gerekenlerde bellidir aslında ama yenı bir mezun kişi için hangisi dha yararlı olur sizce.

Şimdi sunuda diyebilirsınız hangi sektörde calışmak istiyorsunuz içinde bulundugumuz durumda sektörü seçmek zor oluyor hangi sektörde iş bulabilirsem hayatımı kazanmak istiyorum tek istedigim çevre mühendisliği meslegimde ileri götürebilsin benı.

Cv mi buraya yüklüyorum olurda ilgilenen olursa bana yardımcı olursanız ve sizde benım geçtiğim yollardan geçtiniz tecrübelerinizi benımle paylaşıp yönlendirirsenız çok sevinirim.

Saygılarımla KADİR KURT
 

Ekli dosyalar

  • Kadir KURT CV (2).doc
    589.5 KB · Görüntüleme: 272
Merhaba Kadir Bey,

Öncelikle hayırlısı olsun dilerim.Sertifikalar,evet isteniyor.Çevre Görevlisi ve İSG Uzmanlık belgeleri için şunu diyeceğim; almanız yararınıza olur.Fakat yeni mezun olduğunuz için gireceğiniz firmalar size bunu sağlayabilirler.Böyle bir ihtimal de var.Bana kalırsa tecrübeniz olmadığı için kendinizi belgeleri almada sıkıntıya sokmadan işe girin derim ben.Eğer tecrübeniz olsa idi kesinlikle alın derdim,çünki siz de kendinizi elinizdeki belge ile tabiri caizse pazarlayacaktınız.Sonuçta firmalar o belgelere de özellikle İSG Uzmanlık belgelerine yüklü bir ücret ödüyorlar.Dolayısı ile siz o belgeyi almadan,işverenin yükünü hafifletmeden onları maaş konusunda yönlendirmeniz kolay olmayacaktır.Diğer taraftan elinizde belgeniz olursa biraz da tecrübeniz, o halde fiat belirleme sizin elinizde de olabiliyor.
Bunu diğer arkadaşlar için yazıyorum.Ama size şunu söyleyeyim; o belgeler olmadan bu mesleği yapamazsınız.Belki her yerde her ikisi de istenmiyor fakat en azından biri istenecek.Karar sizin,ama belgeleri almadan iş bulamazsınız diye birşey yok.Zaten tecrübeniz olmadığı için firmalar yetiştirmek üzere eleman olarak sizi de seçebilirler.Bu tür yerlere başvurmanız isabet olacaktır.
Hangi dal hangi sektör konusuna gelince o çok geniş bir konu.Çok genel ayıracağım,belki başka bir yerde daha ayrıntılı açabiliriz bu konuyu.
-Ofis ve firma ziyaretleri (seyahat- kısa süreli diğer firmalarda çalışma)
-Sürekli tam zamanlı fabrika,tesis..
Yukarıdakiler özel sektör şartlarıdır.Kamu düşünüyor musunuz bilmiyorum ama kamu da biraz ilk alternatife yakın diye düşünmekteyim.
Bu konuda da sizin kişilik özellikleriniz devreye giriyor.Şansınız nerelerde olucak, hangi şartlarda daha iyi çalışabileceksiniz o biraz da size bağlı.
İyi şanslar dilerim.
 
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Tuğba hanım. Aslında iş bulmada tamamen şans ve aile dost çevreside çok önemli oluyor çünkü her yere erişemiyorsun birde bilirsınızki referanslarda çok önemli rol oynuyor. Belediyeyi düşünüyorum kpss ye bu sene başvuru yapıcam ama sınavı temmuzda sonuçlanması ağustosta ozaman kadar boşta durmak istemıyorum...
 
Arkadaşım öncelikle yolun başındayken başarılar dileyim sana.
Bana bir hocamın bana son sınıftayken söylediği ancak yapmadığım ve yapsaymışım iyiydi dediğim bir şeyi söyleyim haddim olmayarak: " Önce yapmak istediğin şeyi belirle."
Çevre Mühendisliği disiplinlerarası bir meslek olması sebebiyle avantajlı ve dezavantajlı yanları beraberinde getiriyor. Bir kaç örnek vereyim;
Eğer danışmanlık firmasına girmek istiyorsan ki bu günümüzde revaçta, Çevre Görevlisi belgesi alman yararına olacaktır.
Eğer proje vb düşünüyorsan bu tür firmalara kendini geliştirmek üzere başvurmaktan çekinme.
Eğer İSG ve Kalite düşünüyorsan ilgili belgeleri yine alman, eğitimleri iyi takip edip kendini geliştirmen yararına olacaktır.
Geri Dönüşüm ise yönetmeliklere hakim olman iyi olur.
Akademisyenlikse hedefin, ALES, memurluksa KPSS.
Yelpaze geniş ama öncelikle kendin ne istiyorsun ona karar vermeni tavsiye ederim ve o yolda bir şeyleri denemen senin için iyi olacaktır.
Tekrar başarılar dilerim.
 
Yeni mezun arkadaşlara ( bende çok eski sayılmam :) ) benim tavsiyem eleman arayan şirketler haricinde firmaların infolarına da mail atabilirler. ben şu anki işimi bu şekilde bulmuştum. Sonradan öğrendiğim bir kaç ay önce ilan koymuşlar ama pek üstüne düşmemişler.
 
Üst