• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

yeni tehlikesis atık toplama ayırma tesisi kurmak için izlenilmesi gereken yol

Mahsun Çakır

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Kasım 2016
Şehir
Muğla
Firma
Yarımada Çevre Danışmanlık
Metal hurda toplama ayırma tesisi kurmak istiyoruz. Fakat arsa üzerinde daha önce herhangi bir yapı yapılmadığı için kapı numarası vs yok. ilk önce nereden başlamam gerektiği konusunda bir fikrim yok. Tesisin yapımına başlamak için gereken izinler belgeler hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim. İlk defa tesis yapılışından başlayacağım iş kurmaya inşallah yardımcı olabilecek vardır .
 
imar durumunuzu bir sorgulatın önce. Sanayi işletmesine uygunluğuna falan bakın sonra da şu yönetmeliği bir okuyun. Devlette her şey yönetmeliklere göre yapılır. Devlete işin düşerse önce ilgili yönetmeliği bul kendinle ilgili kısma bir göz at. Gerekli belgelerini topla öyle git yoksa elli kere git gel yaparsın
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
gerekli evrakların bir kısmını topladım. Sadece mimari proje kaldı oda onaylı bir de inşaat mühendisi oda sicil belgesi. Bizim yapacağımız iş için inşaat mühendisinin projesine ihtiyaç var mı ? biz beton döküp etrafını saç ile çevireceğiz .
 
@mahsunGS öncelikle kolay gelsin. Yönetmelikte belirtilen alanları, makine ekipman kısımlarını yerine getirdikten sonra şartlar yerine getirdikten sonra bir sorun çıkmaz. Tabi ki yapılması gereken bina yapılar var sonuçta idari kısım, çalışanların soyunma alanları, altyapı işlemleri falan olduğu için bina konuları devreye girecektir bu sebeple inşaat projesi devreye girecektir.
 
inşaat projesi devreye girmesin diye binaları prefabrik olarak alacağız . İnşaat olarak sadece beton dökme var. Beton dökme de de harita mühendisi yeri ve seviyeyi belirleyecek. Onun dışında mimari proje istiyor "yapı ruhsatı" kısmında. Mimari proje olarak gerekli bir durumda yok ki bizde. Biz de sadece proses şeması ve özeti var. Bu da mimari proje istemez herhalde ?

metal hurda toplama ayırma tesisinde pres makinası kullanacak olursak kapasite raporu almaya gerek var mıdır aca? @Gürkan Güslü @Ahmet Doğan
 
Malesef ki yapı ruhsatı alacağın için prefabrikte olsa o yapıların konumu, alanı, altyapı projesi konusu var sonuçta çalışanlardan kaynaklı atıksu olacak bunlarla ilgili bağlantı işlemleri var. Bu konu ile ilgili tanıdığın bir inşaat mühendisi var ise yanına uğra bi çay içmeye durumu anlat nasıl çözülür diye bir sor derim :)
 
anladım. peki teşekkür ederim. bu konuyu biraz daha araştırayım. dediğin gibi bir inşaat mühendisine sormamda fayda vardır :)
 
benimde çalıştığım tesis sadece tehlikesiz atık toplama ayırma yapıyor. tehlikesiz metal hurdaları yalnızca presleyip sevkiyat yapıyor. işletmede yalnızca pres makinesi var,kapasite raporu yok çıkattırmam gereklimidir bilgisi olan varmı?
 
evet gereklidir. TAT izin belgesi için gerekli belgeler arasında kapasite raporu da var. Kapasite raporu çıkartmak için de sanayi odasına üye olmak gerekiyor. Üyelik ve kapasite raporu için ayrı ayrı ücret alıyorlar. Ayrıca TAT için ilgili yönetmelikteki gerekli fiziksel şartları sağlıyor olman ve çevre görevlisi belgen olmalı. Çünkü sisteme alınan satılanları giriş yapman gerekiyor
 
Üst