• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni Yönetmelik Yayımlandı...

Çevre görevlisi belgesi Çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesi olmuş. Birde eğitim kısmında birşey dikkatimi çekti. ''işletme çalışanlarının ve sorumlularının en az yüzde 60’ına eğitim vererek eğitime katılım tutanaklarını düzenlemek. ''
 
c) Koordinatörlerin en fazla sekiz puana eşdeğer işletmeye çevre yönetimi hizmeti vermesini sağlamak.
 
(3) Çevre danışmanlık firmalarının mükellefiyetleri şunlardır:

c)
Koordinatörlerin en fazla sekiz puana eşdeğer işletmeye çevre yönetimi hizmeti vermesini sağlamak.

e) Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ek-1 listesine giren işletmelere çevre yönetimi hizmeti verecek çevre görevlisi veya çevre mühendisinin en az üç yıl ve üzeri mesleki tecrübeyi haiz olmasını sağlamak.
 
Merhaba,

Anladığım kadarıyla Çevre Görevlisi belgesinin adı Çevre Yönetimi Hizmeti Yeterlik Belgesi olarak değişmiş. Fakat bu yönetmelikte bu belge ile ilgili herşey yazıyor da belgenin geçerlilik süresinin ne kadar olduğunu sanki göremedim. Yanılıyor muyum? Bu belge 5 yıl mı, 3 yıl mı?
 
Bir sonraki yönetmelik değişikliğinde de şu para olayını kaldırtabilsek sadece çevre mühendisliği diploması yeterli olsa artık.
 
Yeterlik belgesi başvuru şartları

MADDE 6 –
(1) Çevre Yönetimi Hizmeti Yeterlik Belgesi;

a) Üniversitelerin çevre mühendisliği bölümü mezunlarına ve çevre mühendisliği, çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında lisansüstü eğitim almış olanlara, mezuniyet belgeleri ile başvuru yapmaları halinde verilir.
 
e) Çevre mühendisi: Faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan veya neden olabilecek, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren düzenlemeler uyarınca denetime tâbi tesislerin faaliyetlerinin çevreye ilişkin kanun ve ikincil düzenlemelere uygunluğunu, alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığını değerlendiren, çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesine sahip çevre mühendislerini?
 
Tuğba Hanım teşekkürler, ben aşağılarda aramıştım hemen hızlıca. Gözümden kaçmış.
[automerge]1564467540[/automerge]
Evet ama para da isteniyor. Ücreti ne kadar peki? O nerede yazıyor?
 
Yönetmelik kapsamında Çevre Mühendislerin sadece yararına eğitim katılım şartı ve sınavı kaldırıldı. Her hali karda çevre görevlisi belgesi almak ve çevre görevlisi belgesi ücretini her türlü yatıracağız.

Bu yönetmelik kapsamında olan koordinatlar yararına olmuştur. Koordinatörler en fazla 8 puanlık tesis alacaklar.
 
Arkadaşlar Merhaba,
Yeni yönetmeliliğin Madde 7 c ve ç bentlerine göre İç Tetkik ve Eğitimi yılda 2 kere mi yapmamız gerekecek?
 
Üst