• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni Yönetmelik Yayımlandı...

Yeterlilik belge şartlarını okudum. Kafama takılan durum şu anda piyasada 3 kişi çalışan ve bu şartları sağlamayan firma çok. Ama bu madde ye yönetmelik yayınlanır yayınlanamaz mı yoksa vize yenileme aşamasında mı yoksa belirlenecek bir süre içerisinde mi adapte olmaları gerekiyor.
 
GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce çevre danışmanlık firması yeterlik belgesi almış firmalar, 7 nci maddede belirtilen mükellefiyetleri, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren en geç 90 gün içerisinde sağlamakla mükelleftir.
7.nci maddede ki değişiklikler 90 gün içinde sağlanmalı diyor ve 7. maddenin 2-d maddesinde 30 gün içinde personel ile ilgili şartların sağlanması maddesi yer alıyor.
2-d) 6 ncı maddenin ikinci fıkrasında belirtilen şartların sağlanamaması hâlinde 30 gün içinde söz konusu şartları sağlamak. şeklinde belirtilmiş

Fakat anlamadığım 90 günde 7. madde de ki şartlar sağlanacak fakat hala personel 4 kişi için bir 30 gün süre daha mı tanınacak
 
@ezmeyra yeterince kazansak evet götürelim de gerçekten hak ettiğimiz maaşları alabiliyor muyuz ki? 4 yıl okuduğum meslek için neden para ödüyorum, oda ayrı mevzu. bu konu böyle uzar gider sanırım :)
 
@paksoyaltan Bizim bahsettiğimiz kalite, çalışma şartlarındaki kaliteydi. Yanlış anlaşılmasın. Çalışma şartlarıyla ilgili asgari bir düzenleme getirilmediği sürece (Sunulan haklar, verilen maaşlar vb.) çalıştırılması gereken kişi sayısının artmasının ya da azalmasının bir önemi yok
 
Merhaba arkadaşlar,

Çevre yönetim biriminde çalışmaktayız. Aşağıdaki maddeye göre sistem üzerinden bildirmek falan diyor ancak biz Şubat ayından itibaren sistemden hiçbir aylık bildirim yapmadık.

Ne yapmamız gerekli ? Yardımcı olursanız sevinirim.

1564476122529.png
 
Arkadaşlar Merhabalar,

Aklıma takılan bir husus var. Şimdi bizler çevre görevlisi belgesine sahibiz. Bu yeterlilik belgesi, çevre görevlisi belgesinden bağımsız olarak ilk defa alınacak şekilde başvuru mu yapılacak? Yoksa çevre görevlisi belgesinin vize tarihi döneminde mi başvuru yapılacak? Örneğin benim vize dönemim 2020 yılı. Ben bu yeterlilik belgesini almak için 2020 yılında normal çevre görevlisi belgesi vize başvurusu mu yapacağım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi Çalışmalar Dilerim...
 
Merhabalar;

Biz Ek-1 tesisinde Çevre Yönetim Birimiyiz. Belge yenileme kapsamında; Çevre Yönetimi Hizmeti Yeterlik Belgesi için EÇBS üzerinden başvuru yapan varmı? Sistem aktif haldemi? ÇYB de koordinatör çevre mühendisi olacakmı? yoksa sadece çevre danışmanlık firmaları için mi? bu arada aylık faaliyet raporları ayda en az 2 kez yapılacak!!!
 
Benim fikrim çevre mühendisi ibaresini yönetmeliğe aldırmalarının iyi olduğu yönünde.
Biraz da olumlu yönden bakıp bunu bundan sonraki adımların başlangıcı olarak düşünebiliriz.
Tüm çevre mühendislerine hayırlı olsun.
 
Üst