• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni Yönetmelik Yayımlandı...

Kesinlikle katılıyorum. Bu şekil de olmadığı sürece istedikleri kadar kutlasınlar eğlensinler boş. Asgari çevre görevlisi maaşı diye bir şey gelmesi mümkün değil oda yönetimindeki danışman firma sahipleri gitmediği sürece.
 
Yönetmeliğin Ek-1 Çevre Görevlisi ve Çevre Mühendisi Değerlendirme Formu'nda 1. Sırada 'Aylık çalışma takviminde belirtilen tarih ve sürelerde çevre yönetimi hizmetlerinin verilmemesi' yazıyor. Ben bir firmada tam zamanlı çalışıyorum ama hiç aylık çalışma takvimi yapmadım ve kullanmadım. Bu konu hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
 
@Sustainable Environment Merhabalar benim anladığım çevre mühendisliği mezunlarının mezuniyet belgeleri ile başvurmaları , çevre mühendisliği çevre bilimleri evre teknoloji konularında yüksek lisans eğitim almış olanlara da mezuniyet belgeleri ile başvurmaları halinde verilir. Yani lisans mezunu çevre mühendisi de alabilir ya da bu konuda yüksek lisans yapmış kişide alabilir diye yorumladım
 
Çevre yönetim birimiyiz. Tam zamanlı çalışıyorum ama her ay aylık çalışma takviminide eçbs den bildirim yapıyorum.
 
@Sustainable Environment eski yönetmeliğe de yeni yönetmeliğe göre de ÇYB'ler çalışma takvimi hazırlamalı. çevre görevlisi olarak müstakil çalışanların hazırlaması gerekmiyor. benim de aklıma takılan şu çalışma takvimini sisteme ekliyoruz fakat hiç bir zaman bize tarih uymuyor, her seferinde dilekçe ile il müdürlüğüne sunmak mı gerekir. bu da çok zor:s
[automerge]1564492251[/automerge]
işletmelerimiz maden ocakları olduğu için ulaşımımız zor oluyor ve tarih hiç bir zaman net olmuyor
 
@Beril Çataltepe Çevre Yönetim Birimi sekmesinde aylık takvim hazırlama çıkıyor zaten ve biz her tesisimiz içinb ayrı ayrı sisteme bildiriyoruz.
[automerge]1564492888[/automerge]
@sdagtekin zaten tam zamanlı tesiste çalışıyorsunuz ve o gün için planlamayı daha rahat yaparsınız benim öngörüm.
 
(2) Çevre yönetim birimlerinin mükellefiyetleri şunlardır:

a) Kendisi ile aynı vergi numarasına sahip işletmelerine çevre yönetimi hizmeti vermek.

c) Personelin günde bir işletmeden fazla olmayacak şekilde çevre yönetimi hizmeti vermesini sağlamak.

e) Personelin, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ek-1 listesinde yer alan işletmelerin her biri için iki puan, ek-2 listesinde yer alan işletmelerin her biri için bir puan olmak üzere en fazla 16 puana eşdeğer işletmeye hizmet vermesini sağlamak.

danışmanlık firmasında çevre mühendisi 16 tesis çevre yönetim birimindeki çevre mühendisi 16 tesis, ama tek basina bir cevre mühendisi sadece 1 tesise bakabiliyor. böyle saçmalik olmaz. isg ve tmgd gibi örnekler varken üstelik....
 
Yeni yönetmelikte tek sevindiğim durum bu oldu herhalde. Neden istendiği bile belli değildi, nasıl alacağıma oda bile emin olamıyordu ama isteniyordu bi şekilde. Gerekli olan işletmeler kimlerdi bilmiyorum ama gerekmeyen çok yere de dayatılıyordu (vakıflara bağlı kurumlar).
Güzel oldu : )
 
tek bir faydasi vardi bu isin, o da SMM olacak kisinin sigortasi en azindan ÇMO nun belirledigi asgari fiyattan gosterliyordu. o maaş verilmese bile en azindan ssk yüksekten yatiyordu.
 
Üst