• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni Yönetmelik Yayımlandı...

@Ezgi Y.A. Dikkatli okursanız; GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce çevre danışmanlık firması yeterlik belgesi almış firmalar, 7 nci maddede belirtilen mükellefiyetleri, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren en geç 90 gün içerisinde sağlamakla mükelleftir. 7inci maddeye baktığınız zaman ise 6 ıncı maddeye bir atıf bulunmakta. 6 ıncı maddede olan eksikliğinizi direk 90gün içinde tamamlamanız gerekmektedir. 30+ gibi durum yok orada belgesi olanlar diyor
 
Merhabalar;

Aşağıdaki maddeye istinaden Çevre Yönetim Birimlerinde en az 2 personel olmalı. Biri (a) veya (b) bendi uyarınca belgeli, diğeri ise Çevre Görevlisi belgesine sahip olmalı mı?? yoksa diğer personel sadece çevre ile ilgili 3 yıl mesleki tecrübeyi (çevre görevlisi olmadan) belgelediği takdirde m? Bu kısım biraz açıkta kalmış olarak algıladık.

Yeterlik belgesi başvuru şartları

(2) Çevre yönetim birimi yeterlik belgesi;
Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ek-1 veya ek-2 listesinde yer alan işletmelerin bünyesinde kurulan, sürekli istihdam edilmek üzere en az iki personelden oluşan ve bu personellerden en az birinin bu maddenin birinci fıkrasının (a) veya (b) bendi uyarınca belgelendirildiği ve diğerinin ise çevre ile ilgili en az üç yıllık mesleki tecrübeyi haiz olduğu birimlere, başvuru yapmaları halinde verilir.
 
merhaba, hem çevre yönetim biriminde hem de çevre danışmanlık firması yeterliliklerinde çevre görevlisi ibaresini kullanmamış. 'çevre ile ilgili konularda mesleki tecrübeye sahip' denilmiş! o zaman iş verenden böyle bir yazı alınması yeterli olacak mı sorusu geliyor insanın aklına..
 
Evet sadece çevre ile ilgili 3 yıl, 5 yıl vs. üzeri diyor. dediğiniz gibi işverenin böyle bir yazı vermesi yeterlimi? bir taraftan işi ehli kişilere teslim edilmesi görüntüsü verilirken bir taraftan da bir açıklık oluşuyor!!!
 
En son yeterliydi arkadaşlar halen geçerliliği var mı bilemiyorum. Ama olduğunu düşünüyorum
 
a) Aylık faaliyet raporu: İşletmelerin çevre görevlisi, çevre mühendisi, çevre yönetim birimi veya çevre danışmanlık firmaları aracılığı ile 2872 sayılı Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren yönetmeliklere uygunluğunun ve alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığının değerlendirildiği aylık raporu,

Bence aylık faaliyetin raporunun tanımı çok açık yapmanızda gerekiyor diye düşünüyorum.
 
Merhabalar,

Yeni yönetmeliğe göre çevre görevlisi olan ve çevre tecrübesi olan bir maden mühendisi,
1) En az 3/4’ünün bu maddenin birinci fıkrasının (a) veya (b) bendi uyarınca belgelendirildiği,
2) En az birinin çevre ile ilgili beş yıl ve üzeri mesleki tecrübeyi haiz koordinatör olduğu,
3) En az birinin çevre ile ilgili üç yıl ve üzeri mesleki tecrübeyi haiz olduğu,
4) En az birinin çevre ile ilgili iki yıl ve üzeri mesleki tecrübeyi haiz olduğu,
bunlardan hangisine girmektedir.
 
Eğer Çevre Görevlisi olarak aktif çalıştı ise çalıştığı yıl kadar tecrübeli sayılmaktadır.

3 yıldır Çevre Görevlisi olarak çalışmışsa Üç yıllık tecrübeli demektir.
 
@Sustainable Environment Biz de şubat ayında ÇYB kurduk ama takvim bildirimi yapmadık :( Bir tane tesisimiz var ora için nasıl bildirim yapmamız gerekiyor ? Ayrıca protokol yükleme kısmına bitiş tarihi olarak hangi tarih yazıyorsunuz ? Ek dosya da eklemek gerekiyor sanırım neyi ekleyebiliriiz ?
 
Selamlar,

Öncelikle "yeni yönetmelik hayırlı olsun" diyeceğim fakat hayırlı olacağına da inanamıyorum doğrusu. 4 yıl mühendislik lisans eğitimi alan Çevre Mühendisleri neden "Çevre Yönetim Hizmeti Yeterlik Belgesi" almadan mesleğini yapamıyor? Üstelik belgeyi alabilmesi için de eğitim, sınav vs. tabi tutulmadan. Kimse de dememiş ki arkadaş ben zaten Çevre Mühendisiyim sen bana "Çevre Yönetim Hizmeti Yeterlik Belgesi" almayı neden zorunlu kılıyorsun ki? Ben o ismi güzel belgenizi alınca beynime danışmanlık sektörüne ait bilgiler mi yükleniyor? Neye göre veriyorsunuz bu belgeyi. Şey mi acaba eeee haraç!... Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyım kardeşim ben, eğer 10 yıl içerisinde binbir zorluklarla! ancak çıkarabildiğim yönetmelikleri fabrikalara uygulamak istiyorsan önce bana haraç vereceksin, ben de sana 300 TL danışmanlığa gerekirse ayda 4 kez uğrayıp 150 TL yol parası verdiğin, gerekirse firma adına Çevre Müdürlüğüne 3 kez uğrayıp 150 TL yol parası verdiğin, trilyonlar kazanıp bir baca yapmak için peşinde koştuğun firmanın danışmanlığını vereceğim. Çevre Görevlisi yok yok Çevre Mühendisi yok o da değil güzel bir şey olsun hımmm evet buldum "Çevre Yönetim Hizmeti Yeterlik Belgesi" vereceğim hatta. Ufff ne fiyakalı unvan ama... Güzel bir şey mi yapmak istiyorsunuz? Bunu istiyorum: Çevre Danışmanlık firmalarında çalışan Çevre Mühendislerinin maaşı; Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde çalışan yada yatan! (sabah 10'da göreve çıkan, 12 de işini bitirip firmaya öğle yemeğini dışarıda kilitleyen sonra da mesai saati dolmadan devletin arabasıyla kendini eve bıraktıran mühendisler!) memurlardan düşük olamaz.

Hayırlı işler, bol güneşler....
 
Ben B. Bozoğlu ile görüştüm. Bu maddeye takılmayın, önceki yönetmeliklerde de sürekli yer alıyordu. Verilen hak geri alınamaz kanununca, diğer mesleklerden belge alanlarının vizesini kapsıyor bu madde ,yeni eğitim açılması planlanmıyor dedi. Bunu da başaracağız bir olalım tarzında konuştu :)
 
Üst