• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni Yönetmelik Yayımlandı...

Aylık faaliyet raporunu yapıyorum her ay, sadece aylık çalışma takvimi doldurmuyorum EÇBS'den. Takvimi doldurmak zorunda olup olmadığımı sormuştum.
 
- tebrikler, gerçekten önemli bir gelişme, ancak lab larda oldugu gibi bir merkezi sistem getirilmez ya da en azindan asgari ücret tarifesi getirilmezse hiçbir zaman gerçek bir zafer olmayacak malesef.
- özellikle BTB nin kaldirilmasi ÇMO adına ve temsil ettiği SMM ler adına büyük kayıp olmuş... şimdi sigorta-maaş uyumsuzluğu iyice artar bu vesileyle.
- koordinator 8 tesis digerleri 16 toplamda 56 tesis, ortalama 500 tl dersek toplam 28bin tl yapiyor. 4 mühendis 1 patron en az 2 araba ofis masrafları derken boylece 2500 tl den yüksek muhendis maaşı verilemiyor malesef...patronlarin da suçu yok bir yerde...
 
Patronların suçu yok diyemeyiz. Danışmanlık olayı ilk çıktığında fiyatları aşağıya çekip müşteri kapmaca oynayan, gidip danışmanla anlaşmış firmalara daha düşük teklif verip kafalarını karıştıran ve bu çok düşük fiyatları firma sahiplerinin aklına sokarak, yapılan işin sanki dışarıdan muhasebe hizmeti alınıyormuş gibi değersiz görünmesine sebep olan kimdi? ÇMO'nun tarifelerine gülüp geçen ve uygulanamaz diyen kimdi? Tabii ki patronlardı. Kim dedi ki fiyatları aşağı çekin diye? Açın bakın 2011 yılı ÇMO tarifelerine, ek-2 700 tl idi yanlış hatırlamıyorsam. Bu patronlar ne yaptı? Ek-2'ye 150 tl fiyat çekti. Sonuç olarak bugün geldiğimiz nokta ortada...
 
@paksoyaltan MELBES şu an elle idare ediliyor ve bazı laboratuvarların kayrılması durumu söz konusu. Otomatiğe geçtiği zaman kimse 3-4 ay beklemeyecek. Adaletli bir şekilde herkese iş gelecek. MEDBES olsa sistemin oturması en fazla 6 ay sürer ondan sonra tıkır tıkır işler ve şimdikinden çok daha iyi olacağı kesin, bu yüzden bi 6 ay sabır edilebilir.
 
Yeni yönetmelik hayırlı olsun. Çevre görevlisi kavramının kaldırılması, danışmanlıkta laboratuvarlarda olduğu gibi sabit fiyat zorunluluğu getirilmesi gerçekleşmeyen beklentilerim arasında.
 
@ezmeyra çevre mühendisliğinden yeni mezunum çevre görevlisi belgesini alacam fakat askere gitmeyi düşünüyorum şimdi başvurayım mı yoksa sonramı bu konu hakkında bi bilginiz bi düşünceniz var mı? Şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM.
 
@ufuk kübra merhaba, yeni bir sekme getirmişler.. kullanıcı işlemlerinden kişisel bilgiler sayfanıza gelin, en altta meslek odası kayıt bilgileri soruyor onu seçip güncelle butonuna basın daha sonra başvuru formunda da seçiminiz görünecektir.
 
Merhaba ,

Sekme yeni eklenmiş . İleride aşağıdaki cümleleri kullanırız :D

1564726839409.png
[automerge]1564726451[/automerge]
@burçin kaya Henüz öyle bir zorunluluk yok yönetmelikte zorunlu olduğuna dair bir madde yok. İleride değişebilir mi belki ama şu an için sadece bir sekme.
 
Üst