• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni Yönetmelik Yayımlandı...

İzinli olduğu dönemde Personelin firmalarına diğer çevre görevlilerini atayacağız diye anlıyorum . Peki diğer çevre görevlilerinin de 16 günü mevcut halde iken dolu ise nasıl firma ekleyeceğiz?
İşveren personeli izne çıkacak diye diğerlerinin 16 gününü dolduramayacak mı? Kota bırakmak zorunda mı?


"Mükellefiyetler
MADDE 7 –
(3) Çevre danışmanlık firmalarının mükellefiyetleri şunlardır:
d) Personelin izin veya rapor alması halinde, bu personel üzerindeki işletmelere 16 puanı aşmayacak şekilde diğer personeller tarafından çevre yönetimi hizmeti verilmesini sağlamak veya bu işletmeler için ilave personel istihdam etmek."
 
@MLK gndz Adnan Bey'in açıklaması şu şekildeymiş (henüz mailime dönüş yapmadı, telefonla ulaşanlara ilettiği bilgi):
-"Bildiğiniz üzere mühendislerin odaya bağlı olması zorunlu. Biz de bu nedenle o ibareyi yazmak zorundaydık. Mevcut olarak çalışanları zorda bırakan bir durum yok. Zaten "Odaya Kayıtlı Değilim" seçeneğini de ekledik. Kayıtlı olmasanız bile başvuru yapabilirsiniz" demiş.

Benim tabi aklımda hâlâ "taahhütnameye imza atıldı, ya sonrası ne olacak" konusu duruyor. Umarım yeni cevap gelir de paylaşabiliriz.
 
Son düzenleme:
Merhabalar,

Yukarıda başvuru formunun ekran görüntüsünde" 3.madde de Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte belirtilen iş miktarından daha fazla iş üstlenmeyeceğimi
" ibaresi yer almaktadır.

Bu ibareye göre yani tam zamanlı çalışan çevre mühendisi başka iş yapamayacak mı? Ben öyle anladım ama:rolleyes:
 
Evet artık ÇMO'nun ne yapmaya çalıştığı belli oldu. "Başardık!" ile kastettikleri şey buymuş. Başardılar, yani çevre mühendisi ibaresini yönetmeliği sokturdular ki böylece iş yapabilmemiz için odaya kayıt yaptırma zorunluluğu ortaya çıksın. Dönüp dolaşıp yine iş paraya geldi. Tek dertleri hepimizi üye yapıp yolmak. Bunun için de artık yasal bir zemin oluştu. Bundan sonraki süreçte EÇBS'de her an, devam etmek için odaya kayıt olmanız gerekmektedir şeklinde bir uyarı alabiliriz. Birikmiş borçlarımızı silsinler ben kabul ederim. Ama üye olmaya kalkınca bana bir maaş borç çıkarıyorlar geriye dönük. Param yok kardeşim ne yapayım? Ödeyemem bu borcu. Madem ki odaya kaydı zorunlu hale getirmeyi başarıyorsun o halde en azından bir kereliğine borçları affedeceksin ki bizde bu mesleği bırakıp gitmeyelim. Şahsen bu aralar güvenlik görevlisi olma hevesim iyice arttı. Bazı yerlerde imkanları çok çok iyi ve kesin olarak bizden daha iyi maaşları var...
 
Göbekler atılmasının sonu belli oldu. Arkadaş buraya kayıtlı olduğum dönem boyunca toplasan 2 adet ajanda ile geçiştirildim. Gönderin ajandalarımı deyince de mırın kırın ediliyor. Bakın sadece bir ajandaya bile mahkumuz hizmet olarak.

Şov yapmadan önce odalardaki danışmanlık / mühendislik iş yeri sahibi olup, yeni mezunlara 1000 - 1500 tl lik komik rakamlar teklif eden ama sonrasında sanki o teklifi hiç de kendileri etmiyormuş gibi etrafta bağıra bağıra gezinen yönetimdeki kişileri bi yollasınlar ..
 
@serdaralkan Sormak istediğim çevre dışında farklı iş kolunun da yapılmasının yasak olup olmaması Mesela igu ile çevre veya çevre işi yapıp kalite biriminde de çalışmak gibi vb.
 
Merhabalar, bugün sistemin güncellendiği söylendi fakat hala netlik yok nasıl yapılacağına dair..başvuru yapabilmek için nereden nasıl bir yol izlemeliyiz?
 
'Her mühendisin odaya üye olmasının zorunlu olması' sebebiyle odaya üye olmayanlara bir cezai durumun yansıtılmasından korkuyorum. Bu sistemle şuan bu mesleği yapan ve odaya üye olmayan herkesi kolayca ayırt edebilecekler. Önceden bu durum biraz zordu.
 
Üst