• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni Yönetmelik Yayımlandı...

arkadaşlar merhaba çevre mühendisiyim çevre görevlisi belgemin süresi 25.11.2019 da bitiyor biz çevre mühendisi olarak ne yapıcaz şuan ?
 
Belge süre bitimine 30 gün kala sistemden başvuru yapacaksınız. Sistemde çıkan vize bedelini yatırıp dekontu kaydedip, mezun belgesi ve resim de yükleyip göndereceksiniz.
[automerge]1565166245[/automerge]
@MLK gndz Fotoğraf yüklemden onayladım, muhtemelen eksiklik yazarlar, neyse en azından bu aşamaya kadar gelmekte güzeldi :)
 
Arkadaşlar merhaba benim sorum biraz konu dışı ama bir şirkette çevre görevlimiz var ancak şimdi bende belgemi alıyorum 2 kişiyi çevre görevlisi olarak atayabilir mi?
 
Bir makina mühendisi kendi kendine işini yapabiliyor. Mekanik tesisat projesi, doğalgaz projeleri, asansör kontrolü vb.
Bir elektrik mühendisi kendi işini kendi yapabiliyor. Topraklama tesisat kontrolleri, vb.
Bir inşaat, ziraat, endüstri ve daha nice mühendislikler yine kendi işini kendi yapabiliyor.
Yahu arkadaş biz neden 4 çevreci ile iş yapıyoruz Biri bana açıklayabilir mi?

İşletme mezunu biri gelecek bir firma kuracak, tanıdığı kişiler yetkin ve zengin makamlar olacak, firmalarla anlaşacak, sonra çevre mühendisi de asgari ücrete çalışacak.

Koordinatör yine olsun, ama sadece 1 koordinatör 8 puana,
bir 3 yıllık mezun olursa bu arkadaş 10 puana,
bir 2-3 yıllık mezun daha olursa 12 puana bakabilecek vb. bir kredi sistemi yani 5 yıllık tecrübe ile de firma açılmasını destekleyebilecek yönetmeliği uygulamak çok mu zor?

Küçük danışmanlık firmaları kendini zor geçindirirken, ödeme alamazken yapın böyle bir yönetmelik, herkes kendi işinin patronu olsun.
Çok mu zor?
Yazık, gerçekten çok yazık...
 
E imza yapmak istiyorum belge için ve bu çıkıyor yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekiyor?
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20190807-193645.jpg
    Screenshot_20190807-193645.jpg
    86.3 KB · Görüntüleme: 85
@ufuk kübra imza kurulum aşamasını anlatıyordu sanırım ptt'den alınan e-imza kutusunun içinde. Bilgisayar veya internet ayarlarından bir ayarı değiştirmek gerekiyordu diye hatırlıyorum ama 2 sene olduğu için ne olduğunu hatırlayamadım şuan :-/

Java'nın da bilgisayarda kurulu ve son sürüm olması gerekiyor
 
2006 yılından beri sektördeyim. 2009dan beri de siteye üyeyim. Bu yönetmelik çıktığından beri üzerinden 8 yıl geçti. Sektöre başlarken danışmanlık ile başlamıştım daha sonra diğer alanlara da geçiş yaptım. 2019 yılındayız ve görüyorum ki 2011 yılındaki danışmanlık ücretlerinin yanına yaklaşmayan fiyatlarla danışmanlık hizmeti verilmeye devam ediliyor. Piyasadaki fiyatlarla alakalı durum ayrı bir konu ve içler acısı bir olay. Çevre mühendisleri odasına yöneltilen eleştiriler hep aynı. Oda bizim için ne yapıyor, bu oda üyeliği ücreti nedir gibi olan eleştiriler aynen devam ediyor. 2002 yılından beri çevre sektörünü takip etmekteyim. 17 yılda sektörde değişen olarak gördüğüm meslek sahibi olarak herşeyimizin bir yetki belgesine bağlanmış olması, çevre sektöründe iş yapılacaksa firma bazlı yeterliliğin olması, çevre mühendisi istihdamında artış ki özellikle çevre müdürlükleri ve bakanlığındaki sayımızın artışı güzel bir olay, basında daha fazla yer alıyor olabilmemiz ve çevre konularının işlenebiliyor olması. Bunların haricinde değişiklikler illa ki olmuştur. Fakat bunlar aklıma gelenler. Bunlara karşılık olarak çevre görevlisi değil çevre mühendisi kavramına 8 yıldır takılmış gidiyoruz. Şahsen bu tarz platformlarda ya da oda da tartışmak istediğim konuşlar ücret ve ünvan değil.
- Çed dosyası hazırlarken ben neden biyolog, orman mühendisi ya da jeofizik mühendisi gibi aklıma gelmeyen nice meslek gruplarına ihtiyaç duyuyorum?
-AAT proje onayı hazırlarken niçin sürekli birden fazla insana ihtiyaç duyuyorum?
-Türkiyedeki çevre sektöründeki istihdam edilenler sadece çevre mühendisleri değil ve inanılmaz derecede bir artış varken niçin sendikası yok, kurulamıyor?
-Düzenli depolama sahalarındaki enerji kavramına sebep talan edilen bir atık anlayışı ve hiç bir tepkinin olmayışı
-İhalelerde mesleki tecrübemizin yetersiz görülmesi ve sürekli olarak bir tekelleşme altında olması bu işlerin. Aşmak istediğinizde de yabancı sermaye ile büyümek zorunda olmak gibi...
-Atık alımını yaparken niçin bedel ödüyorum. Kirleten öder felsefesini benimsiyoruz madem niye ödemeyi yapıyorum atığı alırken?
-Biyokütle kavramını neden tartışamıyoruz?
-Sıfır atık kavramı çıktı iş sadece belge olayına döndü ama en büyük derdimiz kaynaklar iken kaynak yönetimini niye tartışamıyoruz?

gibi gibi olaylar..... Sonuç olarak mesleğin veya sektörün bir iki ünvan ve kavrama takılı kalması üzücü bir durum.
 
Bizim odamız haraç keser gibi aidat peşine koşacağına, ya da büyük danışmanlık, laboratuvar vb. firmalardan gelecek sponsorluğa avuç ovuşturacağına keşke bu işlerle uğraşsa..
 
Üst