• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeni Yönetmelik Yayımlandı...

çevre mühendisliği yapmadığım sigorta dökümünde açıkça ortada hatta çalışmadığım zamanlarda sigorta dökümünde. ayrılmak için dilekçe falan filan işleri istiyorlar üye olduysan zaten çarka girdin demektir. üye değilsen üyelikle sertifika yada başka birşey için üye olacaksan mezuniyetinden itibaren aydatını alırlar (gasp ederler)
 
Sonuç olarak şimdi 3 kişilik çevre danışmanlık firmasını 4 kişiye çıkarmak ve koordinatörü 8 firmayla sınırlamak için 1 ayımız mı var, 3 mü?
 
@ezgig hanım kendi fikrimi söylüyorum ben yönetmeliği okudum net bir cevap yok bu konuda ne zaman bu şartları sağlayacağız belirsizlik var. ÇMO Başkanı Baran beyle de görüştüm net bilgi yok bakanlıkla görüşün dedi.
 
Mükellefiyetlerin sağlanması
GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce çevre danışmanlık firması
yeterlik belgesi almış firmalar, 7 nci maddede belirtilen mükellefiyetleri, bu Yönetmeliğin yayımı
tarihinden itibaren en geç 90 gün içerisinde sağlamakla mükelleftir.
Yürürlük
MADDE 19 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 20 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.




bu 90 günü baz almıyormuyuz?
 
@burcu00 İlgili maddede 4 kişi ibaresi geçmiyor yalnız, 4 kişi ibaresi 6. maddede geçiyor. Adnan Bey telefon ile görüşenlere "30 gün içerisinde geçilmesi gerekiyor" şeklinde yanıt veriyor. @ezgig
 
@Cem Yılmaz soruyu sorma nedenim şu; Evet yönetmelikte 7. madde çin 90 gün denmiş. Ancak 7. maddenin (ı) bendinde "6 ncı maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen şartların sağlanamaması hâlinde 30 gün içinde söz konusu şartları sağlamak." yazıyor. bu yüzden sormuştum.
 
Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten yani 30 Temmuz 2019 dan itibaren en geç 90 gün içerisinde şartları sağlamanız gerekmektedir. Yani kasım ayı için sisteme yükleyeceğiniz denetim takvimi bu şartları barındırmalıdır.
 
@MLK gndz merhaba,
Ben bütün belgeleri yükledim ödemeyi de yaptım sistemde paranın ödendiği gözükecek mi yoksa resimdeki haliyle imzalayıp başvurumu yapayımmı?
11.png
 
Merhaba arkadaşlar, yeni yönetmelikte danışman firmaların sağlaması gereken fiziki şartlar ile ilgili bir kısım göremedim acaba gözümden mi kaçtı yoksa yer verilmemiş mi ?:rolleyes:
 
Merhabalar,
Aşağıda sıraladığım maddelerde ibareler yer almaktadır;
Madde 6 (3) c) Verilen hizmetin özelliğine, personel sayısına ve çalışma şartlarına uygun olacak şekilde çalışma mekânları, toplantı salonu, arşiv odası ve hizmet aracına sahip,
(5) İşletmelerin mükellefiyetleri şunlardır:
a) Çevre görevlisinin veya çevre mühendisinin faal bir şekilde çalışması için gerekli araç, gereç ve uygun çalışma mekânını sağlamak ve bu hususta gerekli düzenlemeleri yapmak.
 
Üst