• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yeşil-Kahverengi denizin nedeni 'alg' patlaması

cm.mervan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mart 2015
Şehir
Adana
Firma
Özel
2014 yerel seçim tarihi ; 30.03.2014
Haberin tarihi ; 17.09.2014
Seçim sonuçları %36 Akparti Belediyeyi kazanmış.

Kısacası, bu kadar gündem olmasının sebebi şuan ki İBB'nin iktidardaki partinin elinde olmamasıdır. Bunu bilin yani.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, dün öğle saatlerinde Konyaaltı Sahili'nin bazı bölümlerinin renginin değişmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Deniz suyunu tahlil etmediklerini, fakat gördüğü kadarıyla sudaki yeşermenin fitoplankton çoğalması yani alg (deniz yosunu) patlamasından kaynaklandığını düşündüğünü belirten Gökoğlu, "Bunlar çok küçük canlılardır, besin zincirinin en alt halkasıdır. Su sıcaklığı uygunsa bunlar çok hızlı bir şekilde çoğalır ve rengi değiştirir" dedi.

Belek ve Konyaaltı bölgesinde denize dökülen çok fazla dere veya çay olduğunu kaydeden Gökoğlu, bazen çayların önünün kapandığını, içeride çoğalan suyun birden boşalmasıyla denizde alg patlaması olduğunu söyledi.


cmabTUrzWk--OHyo5w049w.jpg

İnsan sağlığını tehdit edecek bir durum olmadığını, olsaydı bölgede çok fazla balık ölümü olacağını ifade eden Gökoğlu, şöyle konuştu:

"Gördüğüm kadarıyla dün yaşanan olay fitoplankton çoğalması, yani alg patlaması. Bu zaman zaman denizlerde yaşanan bir durum. Bölgedeki tatlı suların etkisi olabilir. Denize dökülen çayların ağzı bazen kapanır. İçeride su şişer ve birden boşalır. Bu sırada çok fazla besleyici element deniz suyuna karışır. Sularda girdi çok fazla, besleyici element çok fazla. Bu besin girdisi, karasal, evsel ve tarımsal kaynaklı olabilir. Bu nedenle sularda alg çoğalması oluyor. Akıntıyla ve rüzgarla Konyaaltı'na sürüklenip rengi değiştirmiş. Bazen suyun kızardığını, bazen karardığını bazen de yeşile dönüştüğünü görebilirsiniz. Korkacak bir durum yok, biz yıllardır Konyaaltı'nda dalış yapıyoruz, bu dalışlarımızda zaman zaman bu durumla karşılaşıyoruz."
 
Üst