• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yetkilendirilmiş kuruluş, piyasaya süren ve tat firmalari üçgeni

N. Nazlı Ergun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Mart 2011
Firma
Bor Belediyesi
Yetkilendirilmiş kuruluş (Çevko, Tüçev), piyasaya süren (fabrika, işletme vs.) firmalarla hizmet sözleşmeleri yaparak onlardan piyasaya sürdüğü ambalajlar adına mı para alıyor?( Yani bunun mantığı sen nasıl ambalaj üreterek atık oluşumuna sebeb oluyorsun öde bakalım şimdiden atık parasını mı demek istiyor)
Yetkilendirilmiş kuruluş piyasaya sürenden aldığı parayı T.A.T firmalarının yaptığı belgelendirmeye dayalı olarak, belgelendirdikleri kadar T.A.T firmalarına para desteği veriyor.
Araştırmalarımdan çıkardığım sonuç bu ama teyit etmek istiyorum. Çıkardığım sonuç doğru mudur acaba?
 
yetkilendirilmiş kuruluşlar üyelerinin (piyasaya süren) ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliğindeki yükümlülüklerini yerine getirmek için kurulmuş olan kar amacı gütmeyen kuruluşlarddır diyebiliriz.Piyasaya sürenlerin yetkilendirilmiş kuruluşa ödedikleri para da, bu yükümlülükleri yerine getirmek için gerekli olan para.şöyle ifade edelim piyasaya sürdüğü ve o sene ne kadarı geri toplanacaksa bunun toplanması için gerekli paradır.yetkilendirilmiş kuruluşlar bu doğrultuda sadece tatlarla değil belediyelerlede çalışmalar yapmakta belediyelere malzeme vb. destek yapmaktadır.TAT lara ödenen belgelendirme ücretide bir bakıma belgelenecek atıkların toplama masrafıdır diyebiliriz.
 
Üst