• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüksek lisans 3 yıla çıktı..

Fatma Gül Es

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Kasım 2010
Firma
.
Lisans üstü eğitimde yeni düzenleme yapıldı.


haber.jpg

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 2 yıl olan tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi, azami 3 yıla çıkartıldı. Daha kısa sürede mezun olabilecek öğrenciyle ilgili düzenlemeler, ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenecek. Tezli yüksek lisans programını azami 3 yıl içinde tamamlayamayanlar, ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşuluyla öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilecek.

LİSANS MEZUNLARI İÇİN ALES PUANI 70’TEN 80’E ÇIKTI

Yönetmeliğe göre, doktora programına başvurabilmek için adayların bir lisans veya tezli yüksek lisans diplomasına, hazırlık sınıfları hariç en az 10 yarıyıl süreli Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri diplomasına, Eczacılık ve Fen Fakültesi lisans veya yüksek lisans derecesine veya Sağlık Bakanlığı’nca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olmaları ve ALES’den başvurduğu programın puan türünde 55, lisans diplomasıyla başvuranlardan 80, standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekecek.
Sanatta Yeterlik çalışmasına başvurabilmek için de adayların bir lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olmaları ve Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlar haricinde, ALES’in sözel kısmından 55, lisans diplomasıyla başvuranlardan 80, standart puandan az olmamak koşuluyla ilgili senatoca belirlenecek ALES standart puanına sahip olmaları gerekecek. Lisans derecesiyle doktora programına başvuranların lisans mezuniyet not ortalamalarının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekecek.

TEZİ REDDEDİLEN ÖĞRENCİNİN İLİŞİĞİ KESİLMEYECEK

Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, tezi reddedilen öğrencinin yükseköğretim kurumuyla ilişiği kesilmeyecek. Tezi reddedilen veya düzeltme sonrası savunmada reddedilen öğrenciye yeni bir tez konusu verilecek veya öğrencinin talepte bulunması halinde, tezsiz yüksek lisans programının ders kredi yükü, proje yazımı ve benzeri gereklerini yerine getirmiş olmak kaydıyla kendisine tezsiz yüksek lisans diploması verilerek programla ilişkisi sona erdirilecek. Doktora ve sanatta yeterlilik programlarını tamamlama süresi de yüksek lisans derecesiyle kabul edilenler için 4 yıldan azami 6 yıla, lisans derecesiyle kabul edilenler için 5 yıldan azami 9 yıla çıkartıldı.(ANKA)

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Peki yüksek lisansa kayıt yaptıranlar için de 3 yılda tamamlama geçerliliği istenilecek mi? Yani yüksek lisans programına kayıt olduğumuz için kazanılmış bir hakkımız var diye düşünüyorum.
 
Yönetmeliği okuyup incelemedim ben, birşey söyleyemem o yüzden, fakat
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

linkinden bakabilirsiniz.

Ya da buradan okuyabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Lisansüstü Eğitim Ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik.doc
    69.5 KB · Görüntüleme: 32
Evet yönetmeliğe bende baktım. Teşekkürler gönderimin için. Bu konuyla ilgili madde 10 da açıklama yapılmış.

“MADDE 10 – a) Tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi azami üç yıldır. Daha kısa sürede mezun olabilecek bir öğrenciyle ilgili düzenlemeler, ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir.
b) Tezli yüksek lisans programını azami üç yıl içinde başarı ile tamamlayamayanlar, 2547 sayılı Kanunun 46 ncımaddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir. Bu durumda, ders ve sınavlara katılma ile tez hazırlama hariç, öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder.”

Belirtilen maddede şu anda eğitim görenlerle ilgili herhangi bir bilgiye rastlamadım.
 
İnsanların yaşam boyu öğrenmesinin önüne koyulan setlerin yüksekliği durmadan arttırılıyor.
Yine okumak isteyenlerin önüne set çekilmiş oldu.
Alessiz ve tezsiz yüksek lisans için sınav şartı da var mı?
Yani senato isterse okuyacaksın, istemezse okul ve öğrenme hayatına son vereceksin.
Böyle gelmiş , böyle gider,
 
Artık uzay çağını yakalamış bir dünyadayız.
Üniversite sınavlarının tamamen kalkması gerekir.
Her geçen gün öğrenme ve eğitim hakları birilerinin iki dudağının arasından çıkacak kelimelere endekslenmekte.
Bu şekilde davranarak ne beyin göçünü durdurabilirsiniz ne de ülke üniversiteleri dünyadaki sıralamada yer bulur.
Bunun tek yolu radikal kararlar alarak çözülür.
Ana okulundan başlayacak öğrenme yolculuğunun, çocukların akıl ve beden sağlığını bozmayacak düzenlemeler ile bütün okul hayatı boyunca devam etmesi gerekir.
Askerlik görevinde de hayati önem arz eden bütün konularda da devam etmesi gerekir.
Bireyin kendine güvenini artıracak bütün eğitim ve öğretimi aldıktan sonra iş hayatına bırakın da görün,
 
@Servet Yortumluk
Yüksek lisans ve üniversitelerdeki harçların kalkması gerekir. ekonomik durum insanların önünde eğitim için engel olmamalı.
 
@Kenan Atalar


İşin yanı sıra yüksek lisans öğrenimime devam ediyorum. Eğitime normal süreler içerisinde devam ettiren öğrencilerin harç ödemediğini biliyorum. Okul uzatma durumları olduğunda harç parası ödenmesi gündeme geliyor. Örneğin 2012-2013 güz yarıyılında harç ödemedim. Bahar yarıyılı kayıtlarında yine harç ödemiyorum.
 
işsizlik oranı azalsın diye eğitim sistemini uzattıkça uzatıyorlar.. belkide alakası yoktur ancak bazı bölümleri okuyup işsiz kalmak da insana çok fena koyuyor yahu :|

bu haber kötü oldu :/
 
aslında güzel bi uygulama..ösym nin beğenmediğim tek uygulaması gece öğretimini kaldırması.bence gece öğretimi iyidi..
 
Bu engeller kalkmadıkça ne yeni buluşlar ne de bilim adamı yetişir,
Böyle uygulama yerine 4 yıl boyunca üniversiteler ilgili olduğu birimler ile birebir kontak kurarak öğrencilerin hem öğrenmelerine, hem de para kazanarak hayatlarını sürdürmelerine yardımcı olsunlar,
Ülkemizde hala ikinci işte çalışan ve çocuk okutan değerli öğretmenler var,
Yorumunu sizlere bırakıyorum,
Kazasız günler dilerim,
 
Fatma Gül Hanım,
Yönetmelikte belirtildiği üzere azami 3 yıl yani en çok 3 yıl. Üniversitenin aldığı karar doğrultusunda 2 yıl süre ile de bitirilebilir. Yüksek lisansı uzatan kişilere yönelik bir düzenleme olabilir. Bu karar yüksek lisans süresi uzadığı takdirde harç parası alınabileceği vb. durumlar için diye düşünüyorum.
 
Üst