• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüksek lisans hk.

Ercan Koca

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mart 2011
Firma
Karadeniz Holding
Arkadaşlar çevre muhendisliğinde yüksek lisans yapmış olanlar bu konuda bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Birinci konu yüksek lisans için ne tür şartlar gereklidir. Örneğin ales ten min. kaç puan alınması gerekir. Ales hangi bölümleri yapmak gerekir ? ( say1 say2, söz1 vs. )
İngilizce olmazsa olmazlardan birtanesidir. kpds yada üds için min. ne kadar puan alınması gerekir?
Ve Örneğin ben inşaat alanında yüksek lisans yapmayı planlıyorum. bunun için neler yapmam gerekir???

Şimdiden teşekkür ederim..
 
Ercan Bey merhabalar,

Yüksek lisans yapmadım fakat şu anda hazırlık aşamasındayım, araştırmalarım sırasında edindiğim birkaç ufak bilgiyi paylaşmak istedim.
ALES'den alınması gereken min. puan 70 diye biliyorum ben fakat eğer lisans eğitiminde sahip olduğunuz not ortalamanız düşükse daha yüksek almanızda fayda var diye düşünüyorum. Ben o yüzden ALES'e gireceğim mesela.
KPDS ve ÜDS'ye gelince, geçen yıla kadar geçme notu 50 idi ve üniversiteler de kendi bünyelerinde yabancı dil sınavı yapabiliyorlardı fakat üniversitelerin bu hakkı elinden alındı ve geçme notu da 40'a düşürüldü diye biliyorum. Fakat mesela geçtiğimiz ocak ayında (aydan çok emin olmamakla birlikte senenin başında diyebilirim) Çevre Mühendisliği konusunda lisans eğitimi vermemesine karşın Ege Üniversitesi kendisi bir yabancı dil sınavı yapıp 70 puanlık geçme notuyla lisansüstü eğitim için öğrenci almıştı, o fırsatı kaçırdığıma da çok üzülmüştüm :(
İnşaat Mühendisliğinde yüksek lisans yapmak konusunda ise hiçbir bilgim yok.
Umarım söylediklerimde bir hata yoktur, varsa da bu konuda daha çok bilgiye sahip olan arkadaşlar düzeltirse benim için de çok iyi olur.

Saygılarımla..
 
Ben şuan çevre mühendisliğinde yüksek lisans yapmaktayım. Fatma Gül Hanımın dediği gibi yüksek lisans için ALES, dil puanı ve diploma notu gerekiyor. ALES barajı 70, fakat ne kadar yüksek alırsanız sizin için o kadar avantajlı olur. Çünkü ALES puanının yüzdesi dil puanının ve diploma puanının yüzdesinden fazla. Bir de mülakat puanı eklenerek bir puan oluşturuluyor. İsterseniz yüzdeleri de öğrenip söyleyebilirim. Dil puanına gelince, minimum 50 idi geçen sene. Fakat bu puan üniversitelere göre de değişme gösterebilmektedir. Ben Uludağ Üniversitesi'ndeyim. Bizim üniversite KPDS veya ÜDS puanlarından birini kabul ettiği gibi kendi bünyesindeki yabancı dillerin yüksek lisans için yaptığı sınavın puanını da kabul ediyor. Bu anlattığım koşullarla lisansta birlikte okuduğum arkadaşım mimarlıkta yüksek lisans yapıyor. İnşaat mühendisliği için değişiklik olacağını sanmıyorum. Farklı bölümlerde yapmanın tek farkı bilimsel hazırlık diye ekstradan bir sene ders aşaması olmasıdır.
Umarım faydalı olabilmişimdir :) Bir sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım :)
 
Ercan Bey yüksek lisans için hangi şehri ve hangi üniversiteyi seçeceksiniz. İnşaat mühendisliğinden yüksek lisans yapabilmeniz için uyugn bir tez konusu bulup ilgili komisyonun bunu onaylaması gerekmektedir.
 
yüksek lisans için üniversitelerden bilgi alsan çok daha sağlıklı olabilir. çünkü her üniversitede uygulama farklılık gösteriyor. ingilizce sınavı istemeyenler olduğu gibi ales puan sınırı da farklılık gösteriyor.
 
Seda Hanım arkadaşınız hangi üniversitede mimarlıkta yüksek lisans yapıyor..?? İlginç bir tercih çevre müh. sonra:)
 
@summeyye
Arkadaşım biraz delidolu bir çocuktu :) Lisede de birlikteydik üniversitede de :) Üniye ilk başladığımız andan mezun olduğumuz güne kadar her gün ya endüstri mühendisliğini sayıklıyordu ya da mimarlığı :) Mimarlıktaki yüksek lisans tercihi de birazcık aileden gelen işleri yürütmek amaçlı bilgi edinmekti :) Yine Uludağda yapıyor yüksek lisansını :)
 
Üst