• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüksek lisans mülakatı

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nisan 2009
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
merhaba arkadaşlar yüksek lisans yapmak isteyen arkadaşlar olabilir diye bu konuyu açıyorum. bugün Süleyman Demirel Üniversitesinde yüksek lisans mülakatına girdik. sorulan soruları paylaşmak istiyorum.
ilk önce sorulan soru hangi konuda çalışmak istiyorsun ve neden ?
spesifik olarak anlatırmısın nasıl bir çalışmadır, hangi yöntemler kullanılarak analizlerini gerçekleştiriyorsun?
konunla iligli olan yönetmelikler var mı varsa nelerdir?
akademik olarak ilerlemek için mi yoksa sadece yüksek yapmak içinmi istiyorsun?
neden özel sektörde çalışmayı düşünmüyorsun?
bitirme ödevleriniz hakkında sorular .
örneğin; konunuz anaerobik arıtma gibi bişeyse anaerobik ayrışma nedir, aerobikten farkı nedir?

sizlerde kendi üniversitenizde ki mülakat sorularınız yazarsanız diğer arkadaşlara yardımcı olucaktır.
 
@glcndgn
@glcndgn Hanım;
benim yüksek lisans tez konum biyosorpsiyon idi, alglerle Cr+6 gidermiştik, çok zaman oldu grafikler nasıl çizilir hatırlamıyorum ama isterseniz tezimi yollayabilirim, o grafiklerle ben de çok ugrasmıştım zamanında, kolay gelsin....
 
dokuz eylül üniversitesi yüksek lisansı bu yıl bitirdim. hatırladığım kadarıyla mülakatta lisans okuduğunuz okul, hocalar, çalıştığınız konular, varsa yaptığınız projeler ve stajlar soruluyor ve sizi tanımaya yönelik şeyler. bilim sınavlarında ise denitrifikasyon/nitrifikasyon, azot fosfor giderim yöntemleri (bize iki tane bilinen prosesi çizin demişlerdi örneğin bordenpho, A/O vs), katı atık yönetimi, atıksu arıtımı, SBR akım şeması, alt yapı sistemleri bilgilerinizi yokluyorlar (ölü noktalar, vanalar vs), reaksiyon kinetikleri, mikrobiyolojiyle alakalı bir konu (örneğin fekal kirliliğin indikatörleri), hava kirliliğinden klasik herkesçe bilinen çok spesifik olmayan bir soru.. gibi gördüğünüz üzere temelde aldığımız her dersten, alanımızla ilgili her konudan bir temel soru geliyor. sorular tabiki jüri hocalarına bağlı, jürideki hocaların uzmanlık alanı neyse o konulardan sıkıştırabilirler.. dipnot: deu 5 bilim sınavı sorusu hazırlayıp 4 tanesini seçip cevaplayın demişti. ve cevaplamadığım soruyu eksik olduğum konunun göstergesi olarak algılayıp mülakatta cevaplamadığım konuyla ilgili sıkıştırmışlardı.
 
@ceren123


20 nisan 2016 yönetmeliği olduğu için bana 1 dönem en az ek sure verilecegini soylediler.Ben 3 yılın sonu tez aşamasindayim bildirimin yayımlanmasını bekliyorum dönem sonu yönetmelik çıktığı için yetiştirmek mümkün değildi tez teslim tarihi de geçti güz dönemine kaldı.3 yıl emek harca bi anda atıl öyle saçmalık olmaz.Enstitüye sorun derim. Belki de 2 dönem uzatırlar.Cunki dil şartı ,yayın şartı hiç kolay değil.
 
Arkadaşlar Yıldız Teknik Üniversitesi'nin yüksek lisans sınavına gireceğim, ancak benim okul biteli 4 yıl oldu, haliyle okulda gördüğüm birçok şey silindi gitti. Daha önce YTÜ'nün sınavlarına girmiş olan, yüksek lisans yapmış olan var mı? Varsa ne tür sorular geliyor nasıl oluyor vb. bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
 
Adana Çukurova Üniversitesinde Yüksek Lisans düşünüyorum yardımcı olabilecek veya bilge verebilecek var mı?
 
Kocaeli Üniversitesinde yüksek lisans yapmaktayım başvurmayı düşünenler olursa mülakat hakkında yardımcı olabilirim :)
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
kcrsamedSelamlar. 27 ocakta KOÜ’de mülakata gireceğim. Online olacak ve temel konulardan da sorular geleceğini biliyorum. Katı atık yönetimi ile ilgili (muhtemel İsmail hoca danışmanım olacak) yüksek yapmak istiyorum. Ama mülakat için heyecanlanmıyor değilim. Gelecek potansiyel sorularla alakalı Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
@kcrsamed

Merhaba , Sakarya Üni 2015 mezuyunuyum. Yarın KOÜ için y.l. mülakatına gireceğim. Daha önce böyle bir mülakata girmedim. Neler sorulur ne yapılmalı yardımcı olabilir misiniz?
 
Merhabalar, Marmara Üniversitesi Doktora programına başvurmak istiyorum ancak o kadar zaman oldu ki unuttum her şeyi, mülakat tarihi de çok yakın, daha önceden doktora mülakatına giren var mıdır aranızda? Marmara hakkında bilgisi olan var mıdır?
 
iyi günler

iyi bir üniversiteden mezun olmanın çok önemli bişey olduğunu biliyorum ama kötü bir üniversite den mezun olup iyi bir iş sahibi olma ihtimalimiz yok mu bu konuda oldukça kendimi geliştirmeye çalışıyorum asıl sormak istediğim şu bartın üniversitesinden mezun olup ankara gibi bir yerde yüksek yapma ihtimalim yok mu insanlar bunun olmayacağını söylüyorlar
 
Var. emin olabilirsiniz bu sadece kendinizle alakalı, ben kocaeli lisans, YTÜ Yüksek lisans ve Bugün İTÜ doktora öğrencisiyim. önemli olan hedefleri doğru koyarak ve mülakatlarda donanımlı olduğunuzu göstererek başarabilirsiniz.
 
Arkadaşlar Ankara da isg yüksek lisansı yapmak istiyorum akademik olarak bu yolda yürümek için uygun mu sizce lütfen yardımcı olun
 
Üst