• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüksek lisans mülakatı

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nisan 2009
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
merhaba arkadaşlar yüksek lisans yapmak isteyen arkadaşlar olabilir diye bu konuyu açıyorum. bugün Süleyman Demirel Üniversitesinde yüksek lisans mülakatına girdik. sorulan soruları paylaşmak istiyorum.
ilk önce sorulan soru hangi konuda çalışmak istiyorsun ve neden ?
spesifik olarak anlatırmısın nasıl bir çalışmadır, hangi yöntemler kullanılarak analizlerini gerçekleştiriyorsun?
konunla iligli olan yönetmelikler var mı varsa nelerdir?
akademik olarak ilerlemek için mi yoksa sadece yüksek yapmak içinmi istiyorsun?
neden özel sektörde çalışmayı düşünmüyorsun?
bitirme ödevleriniz hakkında sorular .
örneğin; konunuz anaerobik arıtma gibi bişeyse anaerobik ayrışma nedir, aerobikten farkı nedir?

sizlerde kendi üniversitenizde ki mülakat sorularınız yazarsanız diğer arkadaşlara yardımcı olucaktır.
 
@FT6601

Ben C uzmanıyım ama belgemi kullanamadığım için B sınavına girme hakkını kazanamadım. Şuan çalıştığım yere alınırken bir nevi C uzman olmam bana artı sağladı. Bundan dolayı yüksek lisans yapıp B Uzmanı olmayı planlıyorum. İyi bir iş yerinde çalışmak ve iyi bir iş yerine kabul almak çok kolay olmuyor...
Bence hiç bekleme başla derim.
 
@FT6601 Akademik olarak gelişmek için tezli yüksek lisans yapmalısınız, Ankara'da hangi üniversiteden bahsettiğinizi bilmiyorum ama şimdi isg yüksek lisans programlarının çoğu tezsiz.
 
Bilgilendirme yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum :tskler::tskler::tskler:.
Bende PAÜ için yüksek lisans başvurumu yaptım, mülakat tarihini bekliyorum. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
Herkese başarılar...;););););)
 
Aradan zaman geçti cevap yazan kimse olmamış ben yazayım :) YTÜ yüksek lisans sınavına girdim. Genel olarak sayısal sorular, final sınavları gibiydi her dersten. Çok detay komplike sorular değil tabi. Neler sorulduğunu öğrenmek isteyen mesaj atabilir. Elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
 
@Kübra.
Merhaba beni bilgilendirirseniz çok sevinirim ocak ayında ytü'ye başvuracağım. size özel mesaj atabiliyor muyum? siteye yeni üye oldumda.
 
Ben yıldızın yaptığı sınava girdim çünkü o sıra başka dil sınavı yoktu. O sınav yökdille ydsnin arası bir zorlukta. Yds den kolay yökdilden biraz daha zor diyebilirim. Sorular da her dersten vardı final gibiydi. Sözelle sayısal yarı yarıya gibiydi.
 
@mereiless

YL ve DR adaylarının ortak girdiği yazılı sınavda; a/o ve a2/o proses şeması, anaerobik arıtma avantaj ve dezavantajları, nitrifikasyon/denitrifikasyon ürünleri ve mikroorganizmalar vs. sorulmuştu hatırladığım kadarıyla. Yanınızda hesap makinesi olmasını tavsiye ederim.

Yüksek lisans adayları bu yazılı sınav sonrası herhangi bir sözlü sınava tabi tutulmuyorlar.
Doktora adayları yazılı sınav sonrasında öğleden sonra sözlü mülakata alınıyorlar. Mülakat sırasında sorulan sorular da hocalarla aranızdaki diyaloğa göre şekillenir.
 
@Can Avşar
@Can Avşar
@Can Avşar
Merhaba lar bende PAÜ de yüksek lisans mülakata gireceğim yarın. Acaba yardımcı olurmusunuz :)
 
@Aydınnur

PAÜ'de sözlü mülakat yapıyorlar genelde. Hocalar kendi alanlarıyla ilgili temel şeyleri sorar; cevap verebildiğiniz sürece detaya girerek mülakata devam edersiniz. Sohbet havasında geçer yani. Lisans bitirme teziyle ilgili de soru gelebilir. Hidayet hoca mülakata girerse şansınız düşer :)
 
Üst