• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüksek lisans mülakatı

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nisan 2009
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
merhaba arkadaşlar yüksek lisans yapmak isteyen arkadaşlar olabilir diye bu konuyu açıyorum. bugün Süleyman Demirel Üniversitesinde yüksek lisans mülakatına girdik. sorulan soruları paylaşmak istiyorum.
ilk önce sorulan soru hangi konuda çalışmak istiyorsun ve neden ?
spesifik olarak anlatırmısın nasıl bir çalışmadır, hangi yöntemler kullanılarak analizlerini gerçekleştiriyorsun?
konunla iligli olan yönetmelikler var mı varsa nelerdir?
akademik olarak ilerlemek için mi yoksa sadece yüksek yapmak içinmi istiyorsun?
neden özel sektörde çalışmayı düşünmüyorsun?
bitirme ödevleriniz hakkında sorular .
örneğin; konunuz anaerobik arıtma gibi bişeyse anaerobik ayrışma nedir, aerobikten farkı nedir?

sizlerde kendi üniversitenizde ki mülakat sorularınız yazarsanız diğer arkadaşlara yardımcı olucaktır.
 
Arkadaşlar 2 yıl PAÜ' de 2 yıl da AÜ de yüksek lisans yaptım. Halen de yapmaktayım :)) Aralıkta tezi verebilir isem mezun olacağım. İş ile birlikte yürütmek gerçekten zor ama benim gibi zamana yayarsanız çok keyifli olduğunu söyleyebilirim.

Bu 2 okul ile ilgili tüyolar verebilirim. ;)
 
Kocaeli Üniversitesinde yüksek lisans yapmaktayım başvurmayı düşünenler olursa mülakat hakkında yardımcı olabilirim :)
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
kcrsamedSelamlar. 27 ocakta KOÜ’de mülakata gireceğim. Online olacak ve temel konulardan da sorular geleceğini biliyorum. Katı atık yönetimi ile ilgili (muhtemel İsmail hoca danışmanım olacak) yüksek yapmak istiyorum. Ama mülakat için heyecanlanmıyor değilim. Gelecek potansiyel sorularla alakalı Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Bilgilendirme yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum :tskler::tskler::tskler:.
Bende PAÜ için yüksek lisans başvurumu yaptım, mülakat tarihini bekliyorum. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
Herkese başarılar...;););););)
 
Merhaba Beste Hanım;
Ben geçen dönem NKÜ de mülakata katıldım ve ilk dönemimi bitirdim.
İlk olarak kendini tanıtmanı isteyecekler, hangi üniden mezunsun, nerelisin vs, bitirme tezini soracaklardır. Anlaşılır bir şekilde kısaca anlatabilirsin.
Bir kaç soru soruyorlar. Örn; Piroliz nedir, seragazı etkisi nedir, koi, arıtma prosesi aşaması herhangi birini, kişi başına düşen atık miktarı nedir gibi.
Nerede çalıştığını, ne iş yaptıgını soruyorlar.
Neden yüksek lisans yapmak istediğini ve Hangi tez konusunda çalışmak istediğini soruyorlar.
Hangi hocayla çalışmak istediğinizi , hocanızla görüştünüzmü diye soruyorlar. Önceden gidip hocalarla görüşmenizde fayda var.
Aklıma gelen bunlar, Başarılar dilerim :)
 
Merhaba Onur bey, yardımınız için teşekkür ederim.
Hocalarla görüşmek için gittim okula ancak yerlerinde bulamadım. Tekirdağ merkez de olduğum için sürekli de gidemiyorum. Konulara dair pek fazla birşey hatırlamıyorum. 2 sene önce mezun oldum. Ve çalışıyorum. Güzel bir çalışma başlangıcı olacak söyledikleriniz. Teşekkür ediyorum.
 
Merhabalar,
Ben geçen sene NKÜ(Namık Kemal Üniversitesi-Tekirdağ) Mülakatına katıldım, genel olarak kendini tanıtmanı ve bitirme tezinin konusunu ve tez konunla ilgili genel sorular soruyorlar. Şuandadaki çalıştığın işinle ilgili ne yaptığını ve açıklama yapmanı istiyorlar. En son BOİ ve KOİ nedir arasındaki fark-, Sera Gazı, TOK, Biyolojik Arıtım nedir vb. soruları yöneltiyorlar. İyi günler.
 
Mesele yüksek lisansı kazanmak değil kardeş mesele çalışırken yüksek lisans yapabilmek :D Ben yapamadım:D tek derse gidebildim. Geri dönüşüm sektöründe çalışırken yüksek lisans yapabilme ihtimalini sevmiştim oysaki
 
Merhabalar bu sene Bülent Ecevit Üniversitesinde Yüksek lisansa başlayacağım çalışmak istediğim alan su ve atıksu arıtımı daha önce burada yüksek lisans yapmış ve hoca seçimi konusunda bilgisi olan ve yardımcı olabilecek var mıdır ?
 
Hocalar hakkında hiç bilgi sahibi olmadığım için seçim yapmakta zorlanıyorum benim için daha çok bilimsel çalışma yapabileceğim ve öğrenirken bana iyi şeyler katacak hocayla çalışmak istiyorum öneriniz için teşekkür ederim :)
 
Merhaba isg tezsiz uzaktan yuksek lisans yapan var mi? Hangi univ onerirsiniz tesekkurler
 
Anonim (0623)
Karadeniz Teknik Üni (3000 TL + 3000 TL)
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Çankırı Karatekin Üni. (2400 TL + 2400 TL)
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Atatürk Üni. (6800 TL)
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Iğdır Üni. (6000 TL)
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Kastamonu Üniversitesi
II. Öğretim ve Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programları öğrenim ücretleri toplam 5.000 TL’dir. Ücretler, ilk iki dönemde iki eşit taksitte alınacak olup, her bir taksit tutarı 2.500 TL’dir. Tezsiz yüksek lisans programında başarısız olunan dersin tekrar alınması durumunda öğrenim ücreti ( her ders için 500 TL) tekrar ödenir.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Son düzenleme:
Üst