• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüksek lisans tez konusu

Semanur KOSTAK

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Mart 2020
Şehir
Balıkesir
Firma
Çalışmıyorum
Herkese merhaba,
Bu dönem çevre mühendisliği bölümünden yüksek lisans yapmaya başladım ancak hala kafamda oturmuş olduğum bi konu yok. Fikirleriniz yapabileceğim düşünceleriniz varsa bekliyorum şimdiden teşekkürler :)
 
Merhaba,

Yüksek Lisans çalışmalarınızı öncelikle ana temadan belirlenemeniz gerekiyor.. Ana konu olarak aklınızdan geçen bir bölüm var mı peki? Kendinizi geliştirmek istediğiniz bir yol var mı?

Ben yüksek lisansa başlarken kendimi kentsel altyapı tasarımlarında geliştirmek istiyordum.. Buna kararlı olarak başlamıştım.. Buna göre bir yol çizmiştim..
 
Gelecekte kullanabileceğiniz bir yol düşünürseniz, tez süreci daha verimli ilerler.. Kendinizi geliştirdiğiniz konuda çalışıyor olmak çok güzel avantajlar sağlıyor..

Kolay yolları denemenizi önermem, zor çalışmaların mesleki anlamda katkıları daha iyi oluyor..

Atıksu arıtma yolunu seçerseniz, laboratuvar çalışması yapmak durumunda olacaksınız.. Katı atık çalışmasını seçerseniz, laboratuvar çalışması olan olsada nispeten daha az oluyor..

Konu olarak şu konuyu çalışın diyemem, konuyu en iyi siz belirlersiniz..
 
Çok haklısınız. Atıksu arıtımı derken genel bi tabir olarak kullandım aslında bunun içine arıtma tesisi incelenmesi veya arıtma çamuru gibi konularıda o kapsama aldım. Konu olarak yinede bir fikir varsa tabiki açığım şuan her konuya :)
 
Bu konulardan çok uzağım.. O yüzden ben çok da detaya giremiyorum 🤗
 
Üst