• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüksek Lisans

Erhan Akkuş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Mart 2011
Firma
Varilci Geri Dönüşüm
KONTAMİNE OLMUŞ TEHLİKELİ AMBALAJ ATIKLARININ BERTARAF EDİLDİĞİ BİR GERİ DÖNÜŞÜM FİRMASINDA ÇALIŞIYORUM YÜKSEK LİSANSA BAŞLAYACAĞIM KONU SEÇMEK İSTİYORUM. BANA YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ? SİZCE ÇALIŞTIĞIM YER HAKKINDA BİR KONUMU BULMALIYIM (NASIL BİR KONU OLABİLİR MESELA) YOKSA ÖNEREBİLECEĞİNİZ BİR DAL VEYA ALAN VAR MIDIR? ŞU ALANDA PİYASA DAHA ÇOK İLERLİYO İLERDE BU SENİN İŞİNE YARAYABİLİR GİBİSİNDEN.. TEŞEKKÜRLER..:eek:
 
Cevap: YÜksek lİsans

SAol teşekkürler bugün mutlu haberi aldım :) güzel bir konu bulmak istiyorum yardım edin ismail bey.
 
Cevap: YÜksek lİsans

tabikide erhan bey bende araştırayım size yardımcı olmaya çalışırım fikirlerimi iletirim. Siz değerli arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek benim için mutluluk verici bir unsurdur..
 
Cevap: Yüksek Lisans

Katı atık konusu oldukça iyi, ilerisi parlak bir sektör. İşin çindesin ve eksiklikleri biliyorsundur, bu eksiklikleri giderebilecek yeni uygulama, proje, teknoloji ile ilgili fikirlerin varsa onları tez konun olarak seçersen ilerisi için çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
 
Cevap: Yüksek Lisans

Teşekkürler göksel bey. Ama şöyle bir durum söz konusu işin tanımı ıbc tank varil ve kontamine bidonların temizlenmesi geri dönüşümü. Bu alanda ne yapılabilir SİzcE..
 
Cevap: Yüksek Lisans

Şöyle birşey yapabilirsin öncelikle;
bu konular ile ilgili tüm yönetmelikleri tara, eksiklikleri, muallak durumları bul
ardından yurtdışındaki örneklere bak,
Türkiye ye uyarlanabilirliği konusunda zaten senin iş tecrüben devreye girecek,
düzeltilebilir yanları belirledikten sonra uygun teknolojileri bulmak, yeni çözüm yolları, uygulamalar sunman gerekir ki işin asıl zor ve önemli noktası budur.
Tanker, varil temizleme ile ilgili yayınlanan yönetmelik yeni olduğu için uygulama ile tersleşen noktaları vardır diye düşünüyorum. Tabi bunları kabaca kafanda oluşturduktan sonra böyle bir konunun tez için uygunluğunu da düşünmen/hocalara sorman gerekebilir. :)

konuyu çok bilmediğim için direkt şunu bunu yapabilirsin diye fikir veremiyorum.
 
Cevap: Yüksek Lisans

Atık su olayına hiç girmek istemiyorum yasin bey daha yapıcı şeyler olsun istiyorum her zamanki konular değil.
 
Cevap: Yüksek Lisans

her zaman ki derken
bu benim değim olayı biraz daha spesifik düşünürsen amantıklı
nasılmı
son zamanlarda suukirliliği kontrolü yönetmeliğine eklenen renk paretmetresi gibi tesisilerin başını ağrıtan bir konuda çözüm üretirsen süper olaur tabiki bu benim görüşüm bana desn bu konuda yap hayyata çünki lab sevmiyorum arazi seviyorum :)
 
Cevap: Yüksek Lisans

Zaten benim sorunumda o lab . severim ama yüksek yapacağım yerle iş yeri arasında bi mesafe var ve çalışan biri olarak laboratuvarda saatlerimi geçirmem imkansız gibi bir şey. Siz peki varil geri dönüşümü konusunda bilginiz var mı eksik yanları gibi mesela?
 
Cevap: Yüksek Lisans

toprak kirliliği üzerine yapmak da güzel olabilir yeni çıkan tebliğde bizim için önemli bi iş imkanı çıkacak gibi gözüküyor..

TOPRAK KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ VE NOKTASAL KAYNAKLI KİRLENMİŞ SAHALARA DAİR YÖNETMELİK YETERLİLİK BELGESİ TEBLİĞİ
İKİNCİ BÖLÜM

Yeterlilik Belgesi Başvurularına ve Başvuruların Değerlendirilmesine İlişkin Esaslar

Yeterlilik belgesi başvurularında aranacak şartlar

MADDE 5 –(1) Yeterlilik belgesi almak isteyen kurum ve kuruluşların aşağıdaki şartları sağlamaları mecburidir:
Çevre Mühendisliği bölümlerinde kirlenmiş sahalar, tehlikeli atık ve kimyasalların yönetimi ile ilgili teknik konularda lisans üstü eğitim almış veya bu konularda kamu veya özel sektörde en az üç yıl çalışmış deneyimli bir Çevre Mühendisini veya diğer meslek gruplarından kamu veya özel sektörde kirlenmiş sahalar, tehlikeli atık ve kimyasalların yönetimi ile ilgili teknik konularda en az altı yıl çalışmış veya bu konularda Yüksek Lisans yapanlar için dört yıl, Doktora yapanlar için üç yıl deneyimli bir elemanı proje koordinatörü olarak istihdam etmek,
 
Cevap: Yüksek Lisans

konudan çok ne var :) Siz yeter ki firma içerisinde ne iş yaptığınızı ve nelerin eksikliğini çektiğinizin analizini iyi yapın
 
Üst