• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüksek lisans

nesliy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Ocak 2011
Şehir
Siirt
Firma
Kamu
Arkadaşlar merhaba,

Mühendislik yönetiminde yapılan yüksek lisansın ne gibi faydaları olabilir.Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
 
çalışma hayatınla eşleştirebildiğin kadarıyla artıları çok olur. mesela ben tezimi a.su üzerine yapıcam bunlarla iligil çalışmalarımda danışmanlık yaptıım fabrikalardan yararlanabilirm . yapabileceklerini düşünebildiğin ve uygulayabildiğin kadarıyla başarıya ulaşırsın.
 
@qrafiqer

yüksek mühendis ünvanıyla onurlandırılacaksınız(yalnız ç.m bölümnüde yapılması şartı olabilir) endüstri müh konusu ise mühendislik yönetim formatı genelde bu bölümde verilen ders ve ders içeriklerinde yer almaktadır. (ayrıca kinaye de yapmak istedim çünkü burada bir endüstri müh arkadaş illa çevre görevlisi olacam diye tutturmuş tu siz de artık Endüstri Görevlisi olabilirsiniz:))))
 
yüksek lisansı kendi bölümünde yapan birisi olarak söylüyorum; yapacağınız üniversite ve bölümü çok düşünerek tercih etmeniz gerekiyor. şöyle ki, tezli olarak yapacak iseniz, çalışma konunuz ve yer alabileceğiniz projelerin size iş hayatında ciddi katkıları olabilir. bunun için üniversite ve danışman hocanızın sizi geliştirebilecek projelerde yer almanızı sağlaması önemli. kamusal alanda çalışmayı düşünüyor iseniz, özel sektöre göre, yüksek mühendis oluşunuz , mühendislik yönetimi dalında yüksek yapan birine göre daha çok fayda sağlayabilir. özel sektörde de , çalışma alanınızla orantılı konularda bitirme tezi hazırlar iseniz, yüksek mühendis ünvanı yanısıra, mutlaka getiri sağlayacaktır. kendi bölümünüzde yaparsanız "yüksek" ünvanı alabiliyorsunuz. bunun için ne işle meşgul olduğunuz ve sizden beklenenin ne olduğunu belirlemeniz önemli aslında. lisanstan farklı bir süreç ve verimli geçirir iseniz , kendi bölümünüz ya da farklı bir anabilim dalında yaptığınız yüksek lisans, mühendislik becerilerini geliştirmeye yönelik fazlaca şey katacaktır. çalışırken yapmak oldukça zor ; bunu da belirtmek isterim tabi ki. göz önünde bulundurunuz.
 
yüksek lisansın en büyük faydası size araştırma yapmayı öğretmesi. arada bir iki alanda uzmanlık, kaşenizin üstünde yüksek mühendis yazısı, bazen maaşınızda diğerlerine göre fazla olması (fark fazla olmuyor :) heveslenmeyin). iş görüşmesine gittiğinizde işverenin hoşuna gidiyor, diğerlerinden birkaç adım önde oluyorsunuz. kız/erkek arkadaşlarınız sizi biriyle tanıştırırken yüksek mühendis diyorlar o kadar.
 
Bence kariyer hedeflediğiniz alanda yüksek lisans yapmalısınız. Aksi takdirde katı atık işinde, atık suların anaerobik arıtımı yüksek lisansı yapan bir insanın çokta yüksek mühendislik özelliği kalmıyor bence. Ozaman attığı yüksek mühendis imzası da bir işe yaramıyor.

S7_ZC3GkdU4
 
@balfor

yüksek lisans sırasındaki çalışmaları ile ilgili bir alanda çalışsaydı insanlar teknoloji transfer ediyor olmazdık, yada yurtdışından mühendis getirtip bu adam uzman ona bol para verelim işimizi görsün denmezdi. yüksek lisansda ve sonrasında harcanan ne yetenekler gördüm... sektörler uzmanlık alanına bakmıyor alacağın maaşa yada tanıdıklarına, yapabileceklerine değil, yaptırabilecekleri işlere bakıyor.
 
Bu dediğiniz biraz bize bağlı aslında, eğer kafanızda bir uzmanlık alanı yoksa iş bulduktan sonra o iş üzerine yüksek lisans yapabilirsiniz, yada baştan ben şu alanda uzman olacağım diyip yüksek lisans yapıp o alanda iş arayacaksınız. Bunlar biraz size bağlı. Benim yukarıda bahsettiğim başıma geldi, beraber çalıştığım bir arkadaşım imza atarken hep yüksek müh. ünvanını kullanıyordu, sordum ne üzerine yaptın diye işte atıksuyun bilmem ne parametresinin bilmem ne ile giderimi dedi, oysa yaptığımız iş geri dönüşüm işiydi. Tuhafıma gitti, çünkü ben normal mühendis olarak kendisinden daha bilgiliydim o konu da ancak yüksek olan o idi.
 
kariyer diye yola çıktığım yüksek lisansta bu yalnızca planda kaldı.neticede hayatın ne getirceğini pek kestiremiyorsunuz.ama şöyle kıyaslama yapılmasını pek doğru bulmam.yüksek ama ben daha bilgiliyim ben ce bu normaldir olağan bir şeydir.mesela geri dönüşümde de yılarca bu sektörün içinde olan fakat ilkokul mezunu patronlar neçe mühendislere bi daha okutuyor. tartışmaya girmeyelim bunu siz dediğiniz için değil de sürekli hepimizin başına geldiği için belirtmek istedim.ben inşaattan pek anlamam mesela.şimdilik..eğer o alanda iş-çalışma yaprsam(şimdi kontrolörlükten başladım gibi) ancak o zamn bişeyler biliyor olacağız fakat bugün sabah biri geldi birşey sordu (bilmiyorsam) bilmem dediğim için "nasıl çevre mühendisiisin " dendi, uzatmadım..halbuki yakında nasipse yüksek de oalcağız ama gel gör ki alan da arıtma çamuru..yine inşaattan yoksunuz. sözün özü fırsatınız zamanınız varsa yüksek de yapın doktora da..fazla eğitimden araştırmadan kime zarar gelmiş..toplumda bazen şöyle bir durumkla da karşılaşabiliyoruz.: okudunuzz.. dirsek çürüttünüz...saçlarınız döküldü.vs..vs. ama ahmet aganın oğlu mehmet efendi lise terk senden daha çok kazanıyor... ha bi de şu var.kariyer için yola çıkacak arkadaşlar..hocalarınızı iyi okuyun.eğer kendine yakın gördüğü başka birisini seçmişse hiç şansınız yok...sınavlar hikaye..
 
Ben bu cümleyi kendimi övmek için değil, ünvanı yanlış yerde kullandığı için yazdım. Kendisinin uzmanlaştığı alanda kullanması doğru olduğu için dedim. Sizin de başınıza gelen olay gibi. Mesela örnek kendimi anlatmak için ve iyi anlaşılmak için, Prof. Dr. Ahmet MARANKİ' yi herkes tanır. Prof. Dr. ünvanı İşletme üzerindendir. Ancak kendisi prof. dr. ünvanını sanki kendisi tıp prof. u imiş gibi kullanıyor. Gerçekten yüksek lisans yapılacak üniversite ve hocanın iyi seçilmesi gerekiyor, danışmanlar kendi tezini vermek için öğrencileri kullanabiliyor. Bu sefer ortaya, yaptığınız tez çok önemli olmasına karşın piyasada kullanılamayan veya sizin işinize yaramayan bir durum oluşabilir
 
Herkese merhaba,
Çevre mühendisliği son sınıf öğrencisiyim ve okul biter bitmez yüksek lisans yapmak istiyorum.İşletme,işletme yönetimi,mühendislik yönetimi ve çevre mühendisliği gibi alanları düşünüyorum.Kendi bölümüm dışında yüksek lisans yapmak istememin nedeni vizyonumu daha genişletmek, çalışma imkanı olarak daha çok yere başvurabilmek ve tabi ki yüksek lisans diploması alarak diğer adaylardan daha tercih edilebilir olmak.Aramızda işverenler varsa bu konuda nasıl düşünür veya tam tersi olarak kendi alanımda uzmanlaşmam mı daha iyi olur benim için?Yorumlarınızı rica ediyorum.Çok teşekkürler..
 
Herkese merhabalar.
Karabük Üniversitesi Çevre Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Bu yaz mezun olacağım inşallah. Yüksek lisans yapıp yapmamak arasında çok kararsızım. Bi yanım bırak yüksek lisansı askere git gel işe gir paranı kazan artık diyor. Diğer yanım ise yap yüksek lisansını hem ünvanın olsun hem diğerlerinden farkın olsun diyor. Karar vermekte zorlanıyorum. Yüksek lisans yapanların bana fikir vermesini çok isterim. Yaparsam ne olur yapmazsam ne olur? Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.
 
Özel sektörde çalışmayı düşünüyorsanız başlangıçta 2 yıl tecrübe 2 yıl yüksek lisanstan daha önemlidir. Hele ki kurumsal büyük bir firmada çalışmayacaksanız hiç umursamazlar yüksek lisansı. Çevre görevliliği gibi işler için ise tamamen vakit kaybı. Ama hem çalışır hemde yüksek lisans yaparım derseniz (bence çok zor) ilerisi için güzel yatırım olabilir.
 
Yüksek lisansı insan görüş açısını arttırmak, mesleki bilgisini genişletmek için yapmalı. Sonuçta mühendislik denilen şey deryaa deniz. Sonrasında gerisi kendiliğinden bir şekilde gelir bence.
 
Bende dusunuyorum yapmayi Pau de yuksek lisans yapmis arkadaslar sozlu mulkatta ne soruluyor ? Yardimci olabilir misiniz?
 
Üst