• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüksek mühendis olmak için yüksek lisans

EdaA.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Mart 2023
Şehir
Ankara
Firma
Hacettepe Üniversitesi
Merhaba, ben Çevre Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim ve seneye yüksek lisans yapmak istiyorum. Akademi gibi bir alanda çalışmak istemememle birlikte sadece yüksek mühendis ünvanı için iş bulabilirsem çalışırken yapmayı düşünüyorum. Direkt olarak çevre mühendisliği ana bilim dalı üzerinden tezli ya da tezsiz bir yüksek lisans yapmayıp, Eskişehir Teknik Üniversitesi ndeki uzaktan öğretim Çevre Yönetimi tezsiz yüksek lisansı yapılsa yüksek mühendis sayılır mıyız?
 
Yüksek lisansa harcayacağınız emeği dil öğrenmeye çalışın yüksek mühendis iş ilanına hemen hemen hiç denk gelmedim. Akademik bir kariyer planınız yoksa özel sektörde herhangi bir + sını görmeyeceksiniz. Ama yabancı dil her zaman çıkacaktır. Biraz net konuşuyorum. Gözlem sonucudur.
 
Burada yalnız dilden kastınız İngilizce ve Almancadır diye düşünüyorum.
 
Üst