• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim Yüksek mühendis olmak

merhaba,

Uzaktan tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum ve uzaktan sadece Eskişehir Teknik Ü. de çevre yönetimi y.l. eğitimi var. Bu eğitim ile de yüksek müh. olunmuyor bildiğim kadarı ile.

Tavsiye edeceğiniz hangi üni var acaba?

Teşekkürler
 
"Yükseköğretim Kurulu, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı' nın görüşü dikkate alınarak yüksek lisans programının tezli veya tezsiz olmasının "Yüksek Mühendis" ünvanını kullanabilmesi için herhangi bir engel teşkil etmediğine, tezsiz yüksek lisans öğrenim mezunlarının da "Yüksek Mühendis" ünvanını kullanabileceklerine karar vermiştir."
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
nesliyEvet, olunuyor. Bu ayrım; bir mühendis arkadaşın zamanında BİMER'e başvurusu sonrası YÖK'e iletildi. YÖK tarafından; aynı alanda yapılan tezli/tezsiz yüksek lisansın herhangi bir farkı olmadığına karar verildi. Kararı aşağıda linkte inceleyebilirsiniz.

Ek olarak; hangi üniversitede YL yapacaksanız, ilgili üniveritenin Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı Çevre Mühendisliği Anabilim dalı altında bulunan; "Çevre Bilimler Mühendisliği ve Yönetimi", "Çevre Biyoteknolojisi", "Çevre Yönetimi" gibi alanlarda yaparsanız bu ünvanı alırsınız. Hepsi aynı ABD altında çünkü.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Merhaba, ben 1 yıl önce katıldım bu programa. Yapmak için yapıyorsanız yapın yoksa çevre mühendisliği eğitimi almış biri için biraz basit kalıyor.
 
Üst