• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yunuslarla konuşabileceğiz

Hakan Güngördü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Şubat 2010
Firma
LimakPort Uluslar Arası Liman İşletmeciliği A.Ş.
Japon bilim insanları yunuslarla konuşmamızı sağlayacak bir teknoloji geliştirdiler.

Tokyo Üniversitesi'nde bilim insanları, yunusların çıkardığı sesleri anlayıp onlarla iletişim kurmamız için özel bir teknoloji geliştirdiler.

Bugüne kadar yunusların seslerini kaydeden çok fazla araştırma yapıldı.

Yunusların 20 kHz'den 150 kHz'e kadar olan frekanslardaki sesleri duyabildikleri ve bu frekanslarda iletişim kurabildikleri biliniyordu.

Bu frekanslar insan kulağının algılayabileceği frekanslar değil. Yunuslar, bunun dışında aynı anda birden fazla frekansta ses üretebiliyorlar.

Tokyo Üniversitesi'ndeki bilim insanları onlarla iletişim kurabilmek için "yunus hoparlörü" ürettiler.

Şu anda prototip halinde. Çok yakın zamanda sualtında da denenecek. Eğer başarıya ulaşabilirse, bu küçük alet, "yunus dilini" insanların anlayabilmesine hizmet edecek.

kaynak: ntvmsnbc
 
-Kanka gelde iki kulaç atalım :)) yorulduğunda ben seni bırakırım aldığım yerden :)
+pffff bugun hiç yüzesim yok sen takıl yunus arkadaşlarınla :)))
 
Üst