• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yurt Dışı ve Çevre Mühendisliği

Net bir rakam söylemek zor çok değişken firmanın olanaklarına göre. Kalacak yer, uçak biletleri vs verildiğini düşünürsek 10 yıl tecrübeli birisi için 2500-10.000 $ arası bir aralık verebilirim.
 
Fatih ÖzcanFatih bey bende bakuye yerlesmeyi dusunuyorum 10 yılı aşkın bir tecrübem var bakude bana ise görebileceğim bağlantı kurabilecegim firma ismi verebilir misiniz.bu konuda yardımcı olurmusunuz
[automerge]1608427760[/automerge]
Yabancı dil beklentileri oluyor mu acaba.turkler de rahatlıkla azersu da çalışabiliyor mu.ve Adnan Bey'le benimde iletişim kurmam mumkunmu😌
 
@hepaistos
Yukarıda (#19) bahsettiğin ülkeler kendilerine ait göçmenlik yasası kriterlerine göre kabul ediyorlar. Değindiğin ülkelerden Almanya hariç diğerleri "TOEFL" ya da "IELTS Academic/IELTS General" sınavlarından herhangi birinden minimum seviyede kabul edilen puanı alma şartını koyuyorlar. Amerika, Avustralya için araştırma yapmadım ama Kanada için araştırma yapmıştım. (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) bu link içerisinde tüm detay bilgiler hatta "Find a Job" seçeneğiyle iş bulman dahi mümkün. Benim incelediğim işlerin nerdeyse tamamında İngilizce ve Fransızca birlikte istenen kriterler arasında. Uygun iş bulunması imkansız değil ama zor.

Almanya için daha farklı prosedür işliyor. Bu konuyla ilgili Almanya Büyükelçiliği ile görüştüğümde, 2 farklı yolun olduğunu söylediler.
Bunlar;
1. Almancayı B1-B2 düzeyinde öğreneceksin, fakat bu çalışmak için yeterli dil seviyesi değil. B1-B2 yalnızca sana "İş Arama Vizesi" hakkına sahip olmakla ilgili yardımcı oluyor. B1-B2 seviyesinde konuşabildiğini ıspatlarsan, sana 6 ay geçerli "İş Arama Vizesi" veriyorlar ve gidiyor işini arıyorsun. Eğer anlaşırsan iş akdin yapılıyor ve çalışmaya başlıyorsun.
Eğer ben hiç gitmeden iş bulmak istiyorum diyorsan C1 düzeyinde Almancan olması gerekiyor. Mühendislik teknik bir bölüm olduğu için C1 düzeyinde "Akademik Dil Bilgisini" talep ediyor şirketlerin büyük çoğunluğu. 100'ün üzerinde şirket ile mail yoluyla irtibat kurdum, mailime dönüş yapanların hepsi C1 seviye Almancam olmadığı için red ettiler.
Almanca'yı şart koşmayan, yalnızca İngilizceyi şart koşan şirket bulabilirsen yine gidebilirsin. Burada kilit nokta, firmanın seni kabul etmesi ve bu kabul sonucunda senin vize alabilmek için firma ile yaptığın iş akdini Almanya Konsolosluğuna ibraz etmen.
Bir de "Denklik" durumu var. Fakat o başlı başına bir konu. Zaten yeterince çok detay verdim, daha da fazla verip boğmak istemiyorum. (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) bu site Almanya Federal Hükümetinin resmi sitesi, bahsettiğim bütün detaylar bu sitede mevcut.

2. Almanca'ya, İngilizce'ye hiç gerek duymacağın başka bir yöntem var. Almanya'da "kendi mesleğinle ilgili bir alanda" faaliyet gösteren eş, dost, akraba, tanıdık birilerinin şirketi üzerinden gitme ihtimali. Velev ki, bir akraban "Geri Dönüşüm" sektöründe bir şirket sahibi. Firma sana dil şartını koşmadığı için iş akdin yapılır, sana en az (1. madde için de geçerli) brüt 2500 Euro maaş vereceğini taahhüt eder. Sen de bu gibi gerekli evraklarla başvurunu yapar, biletini alır gidersin. Her iki durumda da, "İş Akdi" en kısa ve mutlak çözüm.

2.kısımda söylediklerim olasılık olarak en zayıf olanı. Özetle, hangi ülke olursa olsun "Dil" zorunluluk. Benim tecrübelerime göre dil sorununu ortadan kaldırırsan başka bir sorun kalmıyor.

Benim yukarıda bahsettiğim bütün bilgiler "bireysel" olarak gitmekle ilgili şeyler. Eğer herhangi bir ülkede faaliyet gösterecek Türk bir firma aracılığıyla gideceksen, dil gerekliliği o firmanın kriterlerine kalmış birşey. Zaten arta kalan tüm evrak işlerini firma hallediyor.
 
Özet olarak mantık şu, bir işte yeterli tecrübeniz varsa evrak işlerinden ziyade teknik tecrübeler laboratuvar, atıksu - içmesuyu projelendirmeleri, enerji, atık bertaraf, hava kirliliği ve yeterli yabancı diliniz var ise (ilk önce farklı meslek ile bu giderilebilir 1 -2 sene örneğin) daha sonra oradayken ilgili yerlere yaptığınız başvurular ile daha hızlı sonuca ulaşabilirsiniz. Tabi gitmeden gerekli diploma, transkript, aldığınız ders içerikleri, iş tecrübenizi kanıtlayıcı belgeleri onaylı çevirttirin elinizde bulunsun. Bizde mail kültürü zayıf ancak özellikle AB ülkelerinde mail kültürü yaygın durumda gitmeden mailleşmek ise en garantisi. Ancak dezavantajları da var, uluslararası çalışan şirketlerde rekabet yine fazla olur, pakistan, hindistan gibi ülkeler hem yabancı dili halletmiş hem de mühendislik konusunda yaklaşık bizim gibi eğitim almaktadırlar. Bu sebeple farkınızı koymanız gerekli, mesela hava kirliliği modellemesi üzerine yazılım yazdınız, atıkmatik benzeri makine yaptınız, iklim değişikliği üzerine farklı çözüm önerileri buldunuz gibi farklı disiplinleri de aynı potada kullanabilmelisiniz.. bunun yanında mücadeleci ruhunuz olması şart. Yoksa yurtdışı kucak açmış bekliyor değil :)
 
Üst