• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yüzen çamur ve köpük

Mustafa Parlayıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Temmuz 2009
fabrikada 10m3/sa debiye sahip evsel bir atıksu arıtma tesisinde çökeltme havuzunda yüzen çamur problemim var benden önce tesisle kimse ilgilenmemiş ve gecen hafta çökeltme havuzunun yüzeyinden 50 cm kalınlığında çamur keki aldık. ben bu olay sonunda oksijen miktarını arttırdım bu kez havalandırma havuzunda kahverengi köpük oluşmaya başladı ve çökeltme havuzunda hala yüzeyde çamur var. tamamen temizlememize tekrar yüzeyde çamurlar birikmeye başlıyor. çıkış suyumda renk sarımtırak ph kontrolümde giriş 6,76 çıkış 7,12 değerlerinde ne yapabilirim. ilk aklıma gelen flamentli bakteriler oluyor ama tesisi nasıl kurtarırım bilmiyorum. yardım ederseniz sevinirim :confused:
 
Uzun havalandırmalı kesikli sistem ile çalışan arıtma havuzumda bu şekilde bir sorunla karşılaştım bugün. İmhoff hunisi ölçümleri düşük (100 mg/l civarında).
poliester ürün üretimi sonucu çamur oluşumu olmuyor. Yaklaşık 6 saat havalandırma, 1 saat çökelme sonrası deşarja veriyoruz. Bu durumun sebebi ve çözümü konusunda yardımlarınızı rica ediyorum
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20190403_164139.jpg
    IMG_20190403_164139.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 78
  • IMG_20190403_164107.jpg
    IMG_20190403_164107.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 77
Deşarjınız sırasında farkında olmadan aşırı çamur kaçırmış olabilirsiniz diyecektim,sabit bir noktadan aşağı seviyeye düşme ihtimaliniz bulunmuyor.
 
görselde görülen durum ne zaman gerçekleşiyor. havalandırma yaptıktan ne zaman sonra oluşuyor?
 
merhaba havalandırma havuzumda düşük oksijen sorunu yaşıyorum. mikroskop incelemesinde görmüş olduğum artan flament bakterilerine rastladım. havuzu boşaltıp yeniden doldurmak uzun zaman alacağı için bende havuzu klorlayıp (1ppm) sonradan bakteri aşısıyla yeniden üretime başlamayı düşündüm ancak bundan bi sonuç elde edemedim elektrik kesintisinden dolayı 3 gün çalıştıramadığım tesisimde imhoff 3ml çıkıyo ve çamurun havuz tabanına yapıştığını gözlemledim blower yardımıyla karıştıramıyorum. bende pompayla birlikte havuzun tabanından klor dozlaması yaptım ancak oksijen değerim artmıyo flament bakterileri öldüremedim mi ? eklediğim klor tam karıştıramadığım için uçtu mu ? veya bunların dışında başka bir sorun olabilir mi ? çözüm ve önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim.
 
Merhaba;
Çok yanlış bir uygulama yapmışsınız. Sistem tamamen çökmüş. Bu tür uygulamarlarda nacizane önerim dışarıdan herhangi bir kimyasal ilave edilmemesi. Çünkü bir sistemi düzelteyim derken diğerini bozabilirsiniz. (evsel nitelikli atıksu arıtma tesisi için)
Çözüm olarak; havuzu boşaltıp, difüzörleri temizlemeniz ve atıksuyu selektör tankı şeklinde (yani flamentli bakterileri gözlemleyerek) çalıştırmanız. ve daha sonra genç aşı ile havalandırma havuzunu aşılamanızı öneririm.
iyi çalışmalar...
 
evsel nitelikli atıksu değil endüstriyel atıksu minimal de laboratuarda çalıştığımda sonuç aldım ama tesisde bir türlü oksijen değerini yükseltemedim.
 
oksijen değerinizin düşmesinin bir çok nedeni olabilir. anladığım kadarıyla tesise toksik etki eden bir durum var. toksisite analizi yapmanız iyi olabilir. endüstireyel atıksularda en çok karşılaşılan durum.
 
Üst