13 02 08* ve pet der?

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba.
13 02 08* Diğer motor, şanzıman ve yağlama yağları, gönderimi yapmak istiyorum artık bu atık yalnızca PETDER tarafından alınıyor diye biliyorum.. ancak telefonla arandığında mail attıysanız biz döneriz diyip kestirip attılar.. Mail'e de 1 haftadır dönmediler..

Başka bir kuruma veremiyoruz PETDER de dönmüyor.. Yardımı dokunabilecek bir önerisi olan var mıdır ?

Üyeler Görebilir
@kubraeren yeni yönetmeliğe göre de 13 02 08 dışında ki atık yağları PETDER dışında çevre lisanslı firmaya vermek uygun, diye biliyorum. Doğru mu biliyorum, diye bu platformda sormak istedim (:

Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz Yeni yönetmelikte illa PETDER firmasına verilecek diye bir ibare yok. Cem hocamın dediği gibi diğer lisanslı firmalar yetki aldığında verebileceğiz. Bu konuyu PETDER firması ile görüşüp burada paylaşırım.

Üyeler Görebilir
@Cem Yılmaz @Olgaç Sürmelihindi atık yağımızı alan firma 2020 yılı için sistemden MoTAT ilie eskisi gibi alınabileceğiniz söyledi. Bakanlık ile böyle konuşulmuş ama ellerinde bunu gösterecek resmi bir yazı yok. MoTAT üzerinden yapılacağı için sıkıntı olmayacağını söylüyorlar.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar ben atık alan firmalar ile atık veren firma arasındaki ödeme konusunu hep karıştırıyorum.
Atık yağ verildiğinde veren firma mı para öder alan mı?
Kağıt karton ambalaj da kim öder?
150202 ve 150110 da kim öder?

Üyeler Görebilir
SENELERCE TARTIŞILAN VE EN ÇOK SIKINTI ÇEKİLEN 130208 ALABİLEN TEK KURULUŞUN PETDER OLMASIYDI O BÜYÜK DERTTEN SONUNDA KURTULDUK VE BU KONUDA ÜCRETLİ ALIM YAPAN FİRMADA YETKİLİ ÇEVRE MÜHENDİSİYİM ATIK GÖNDERİM YAPMAK İÇİN FİRMA ARAŞTIRMASI YAPAN MESLEKTAŞLARIM ULAŞABİLİRSİNİZ BANA

Önceki cevapları görüntüle…