Bekra bildirimleri

Üyeler Görebilir
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??

Üyeler Görebilir
Tesisinizde arıtma tesisi bulunsa da bulunmasa da, EÇBS - Atıksu Bilgi Sistemi uygulamasına girip bilgileri doldurmanız gerekiyor. Ayrıca bölgesel olarak farklı talepler olabilir. Örneğin; Tekirdağ ilinde her ay, arıtma tesisinden çıkan çamurları da bildiriyoruz.

Üyeler Görebilir
Arıtma tesisiyle alakalı Atıksu Bilgi Sistemine girişlerimizi yapıyorum.
Çamurları da her ay Kütle Denge oluşturup Motat sistemi üzerinden girişi sağlıyoruz.
Fakat BEKRA sistemiyle alakalı herhangi bir işlem yapmadım. Yapmam gerekiyor mu ?

Üyeler Görebilir
Sodyum Hidroksit- H314, H290 sınıflandırma bilgisini seçtikten sonra,
"İlgili Sınıflandırmalarda, Bekra Kapsamında Risk Bilgisi Bulunmamaktadır." şeklide yazı çıkmaktadır. İşleme devam etmem gerekiyor mu ?

Üyeler Görebilir
Merhaba , Fatih bey
Kaydedip devam ettiğimde kimyasalın miktarını sormaktadır.
Zararlılık kategorisinin çıkmadığı durumlarda toplama kuralını nasıl uygulayacağım hakkında yardımcı olabilir misiniz

Üyeler Görebilir
@hyriye Merhaba ,

Bekra bildiriminde sistem miktarı aldıktan sonra kaydedip devam eder.
Ben toplama kuralı için bir excel kullanıyorum.
Bildirimi yaptıkça zararlı olan maddelerin miktarlarını da ona göre excele girerek devam ediyorum.
Dilerseniz paylaşayım sizin de işinize yardımcı olabilir belki.

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
@Fatih Koçak Fatih Bey bir şey sormak istiyorum. Neye göre P3a yada P5a şeklinde karar veriyorsunuz? MSDS te böyle yazan bir yer ben bulamadım. Örnek olarak stok 500 kg tutulan Metil alkolün işleminin nasıl yapılacağını gösterir misiniz?

Üyeler Görebilir
Merhaba ,

Bunun kararını verirken
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
yönetmeliğinin ek -1 listesinden yardım alarak karar veriyorum.

MSDS olmadan karar vermek mümkün değil tabi ki.

Dolayısıyla gerisi yorumlama kısmına kalıyor.
Mesela p3a p5a kriterleri yönetmelik ekinde açıkca belirtilmiş . Buradan değerlendirme yaparak kendimce bir sonuç çıkarıyorum.
Ayrıca şöyle de bir tablo çıkarıp buradan daha kolay değerlendirme yapıyorum.

Ayrıca Bekra çok kapsamlı bir beyan o nedenle eğer firmanız kapsam dışı ise bildirimleri çok fazla detayına inmeden yapabilirsiniz. (Hepsini uydurarark değil tabi :D )

Emin olmak isterseniz mutlaka BekraDestek adresine mail atın.

eb4d35ed-d1ac-4dae-9acc-1518c26483aa.jpg

Üyeler Görebilir
Teşekkür ederim. Kapsam dışıyız ama Yönetmelikte yer alan Ek'e göre bir şeyler yaptım. Hiç yapmamaktan iyidir diyerek ? İlk bildirim olmuş oldu. Bunun bir tarihi var mıydı peki? Çünkü daha önce ben bir kaç kez denedim bildirememiştim sorun olmaz umarım

Üyeler Görebilir
@Fatih Koçak Ekim 2019 da habersiz denetime geldiler. Sormadılar. Ama Haziranda birleşik denetime geleceklerinin haberini verdiler. O zaman soracaklar diye düşünüyorum. ? hatta 7 sayfa ek göndermişler bunları soracağız bilginiz olsun diye

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar karışımları ayrıca bir bütün olarak girip CAS belirtmiyoruz orası tamam da..
Kimyasal hem karışım olarak belirtilmiş hem de tek bir cas nosu ve kimyasal adı varsa (aşağıda resmi var) beyanı yaparken cas girecek miyiz? yoksa yeni karışım ekle diyip cas'ı yine yazmayacak mıyız anlayamadım. Bilgisi olan?
1583414072681.png