• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atik sahasi

A

Anonim (c8b0)

Merhabalar, ambalaj geri dönüşüm tesisinde çevre mühendisliği yapmaktayım. Tehlikeli atık alanım var. Fakat tehlikesiz atık alanım mevcut değil. Tehlikesiz olarak sadece 150106 koduyla karışık ambalaj çıkmaktadır. Fakat çok fazla çıktığı için büyük bir atık alanı yapma imkanımız yok. Tesis içerisinde bir alanda atık kodunu içeren bir levha asıp depolamam uygun olur mu? Önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhaba,
Normalde beton zemin üzerine, etrafı tel ile çevrili, üzeri kapalı bir alan oluşturmanız yeterli olur. Hatta mümkünse ufak bir pres makinesi alıp balya haline getirirseniz alandan da tasarruf etmiş olursunuz. Kolaylıklar dilerim.
 
Anonim (c8b0)Merhaba,

Atık alanını 3 şekilde dizayn etme şansınız bulunmaktadır.

1-) Tesis sınırları içerisinde tehlikeli atık alanına yakın veya yan yana olacak şekilde 4 tarafı betonarme yapı veya metal branda ile yapabilirsiniz. Bu tür yapılarda yağışlardan korunması amacıyla üzerinin kapalı olması gerekir.

Örnek;

1676842039749.png

2-) Karışık ambalaj atıklarını kafes tarzına benzer bir yerde biriktirebilirsiniz.

Örnek;

1676842100978.png

3-) Karışık ambalaj atıklarını faaliyet alanı içerisinde prosesi etkilemeyecek şekilde biriktirme yapabilirsiniz.

Atıkların biriktirilmesi güvenli biriktirilmesi için önemli olan kurallar;

1-) Tehlikeli ve tehlikesiz atıklar etkileşime girmeyecek şekilde her atık türü ayrı ayrı depolanması gerekir.
2-) Atıkların depolanacağı alanın sızdırmaz özellikte beton zemin veya benzeri malzeme ile kaplı olması gerekir.
3-) Atıkların yağışlardan korunması amacıyla üzerinin ve dört tarafının kapalı olması gerekir (Tehlikesiz atıklarda dört tarafının kapalı olması şartı bulunmamaktadır).
4-) Her atık türüne ait atık adı ve kodunu belirten levha olması gerekir.

Bakanlık tarafından yayımlanan geçici depolama alanı özelliklerini incelemenizde fayda var.
 

Ekli dosyalar

  • Atık Alanı Özellikleri.pdf
    390.6 KB · Görüntüleme: 50
Üst