• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kimyasal arıtma tesisi problem(tekstil)

Gamze Y.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mart 2017
Firma
..
AKM PH KOİ BOİ gibi parametrelerin değerleri yüksek çıkıyor. Kireç, demir3klorür, poli kullanıyoruz önerebileceğiniz yapmamız gereken ne var?
 
Notralizasyon kosagülasyon flokülasyon , akm 890 giriyorken 1045 çıkıyor, BOİ 822 giriş 407 çıkış, KOİ 1672 giriş 1298 çıkış
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gamze Y.Sormak istediğim şey ne kadar kimyasal vereceğinizi nasıl ayarlıyorsunuz? Bir otomasyon var mı? Debiye göre, pH'a göre?

Giriş pH'ı kaç? Çıkış pH'ı kaç? Birkaç fotoğraf da gösterebilir misiniz? Suyun durumu olur, yavaş karıştırıcı ya da çökeltme havuzundaki durum olur vs....
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gamze Y.Jar test yapmadan konuşulmaz ama %99 ihtimalle aşağıda yazdıklarım doğru:

O pH seviyesinde Demir III Klorür ile çöktürme yapamazsınız. Demir III Klorür'ü az dozluyor olabilirsiniz. Ortalama günlük ya da aylık debiniz ve ortalama günlük ya da aylık demir III klorür kullanımınız ne kadar?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gamze Y.Öncelikle pH sorunu yaşıyorsanız en başa dönüp nötralizasyon havuzunda bulunan pH ölçüm probunun doğru ölçtüğünden emin olun. Kireç yerine kostik değişimi düşünebilir. Bu işlemlerden sonra tekrar bir kontrol ve farklı koagülant ve poli denemeleri yapmanızı öneririm.
 
Arkadaşların anlatmak istediği şu her kimyasal her koagülantın amacı Akm/kollaildal parçaların zeta potansiyeli sıfırlayıp birbirine yaklaştırmak.

Bunu yaparken de kullanmış olduğunuz kimyasalın atıksu içinde çözünmemesi yada çözünmesinin en az olması gerekir.

Bu yüzden her kimyasalın çözünürlüğün en az olduğu bir ph değeri var atıksuyu bu ph değerine göre ayarlayıp ondan sonra kimyasal dozlaması yapmanız gerekiyor.

Bunu kimyasalı aldığınız firmaya da sorabilirsiniz yada internet araştırması da yapabilirsiniz.

Ufak bir araştırma yapınca FeCL3 ün ideal ph değeri 6-9 arasındadır.

Bu değerler dışında bir atıksuya FeCL3 katarsanız kimyasal atıksu içerisinde çözünecek ve koaqulant görevini yapamayacak.
 
Üst