• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Uygunluk yazısı sonrası aşamalar

  • Konuyu başlatan Anonim (b520)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (b520)

merhaba, il müdürlüğü uygunluk yazısı almış olan bir yeni açılan toplama-ayırma tesisi bir sonraki aşama için nelere ihtiyaç duymakta? sıfır atık ile ilgili bir belge almalı mı?
 
Üstad Merhaba,

İl müdürlüğü uygunluk yazısı alan bir firma geçici faaliyet belgesine başvuru yapması gerekir. İl müdürlüğü uygunluk yazısı ile geçici faaliyet belgesi başvurularında istenilen bilgi ve belgeler aynıdır. Bu belgelerin neler olduğunu hatırlayalım;

Ortak Belgeler;
ÇED Görüşü
Kapasite Raporu
İş Akım Şeması ve Proses Özeti
Ticaret Sicil Gazetesi

Geçici faaliyet belgesi başvurularında teminat mektubu ve benzeri belgeler istenilmektedir. Bu istenilen bilgi ve belgelere Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinden ulaşabilirsiniz.

Toplama ayırma tesisleri Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamına girmediğinden dolayı temel seviye sıfır atık belgesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Zaten sıfır atık belgesinin muaf olup olmadığına dair bilgi il müdürlüğü uygunluk yazısında geçer. Ayrıca 02.02.2022 tarihinde Bakanlık tarafından
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
kapsamında sıfır atık belgesi ile ilgili aşağıda yer alan ifade geçmektedir;

5. İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı ile ilgili olarak; Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde il müdürlüğü uygunluk yazısı, İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen yerinde inceleme neticesinde, işletmelerin tabi oldukları mevzuatta yer alan fiziksel şartların sağlandığının ve 12/7/2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliğindeki listeler dikkate alınarak, Sıfır Atık Temel Seviye Belgesinin veya muafiyetinin bulunduğunun tespit edilmesi durumunda, başvuru tarihinden itibaren en geç iki ay içerisinde e-izin sistemi üzerinden düzenlenen ve bir yıl geçerliliği bulunan belge olarak tanımlanmıştır. Bahsi geçen tanımda belirtilen muafiyet durumu tesislerin Sıfır Atık Yönetmeliği Ek-1 listesi dışında olduğunu göstermekte olup, güncellenen uygunluk yazısı formatında muafiyet değerlendirmesi yer almaktadır. Yeni kurulan tesislerde geçici faaliyet belgesi aşamasında sıfır atık belgesi aranmaz. Sıfır atık temel seviye belgesi olmayan tesislerde, İl Müdürlüğünce uygunluk yazısı için gerçekleştirilen yerinde inceleme esnasında bahsi geçen belgeye haiz şartların sağlanmış olması yeterlidir.

 
Üst